Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry!
Dlaczego zniknęła możliwość sortowania ofert według kosztów dostawy?
Od niedawna przy większości (nie wszystkich) przedmiotach w miejscu kosztów przesyłki pojawia się informacja "darmowa dostawa". Natomiast po kliknięciu danej oferty okazuje się, że dostawa jest darmowa tylko przy zakupach od 40 zł u jednego sprzedawcy, a w przypadku mniejszych zakupów koszty są ukryte wewnątrz oferty.
Jest to błąd, czy już tak zostanie? W ten sposób nie ma możliwości filtrowania ofert według najkorzystniejszych kosztów wysyłki. PS Wiem na czym polega pakiet Allegro Smart i go mam, ale to nie znaczy, że za każdym razem chcę kupować produkty za minimum 40 zł, a przy mniejszych zakupach koszt przesyłki też jest ważny.
W załączeniu przykładowe zdjęcie:
Możesz w filtrach ustawić czy ma być dostawa z Smartem , albo darmowa. Az tyle i tylko tyle.😁
Zaznaczenie jednej z tych opcji w filtrach nic nie zmienia, przynajmniej w aplikacji.
@karollajnaa sprawdziłam to w aplikacji i zaznaczenie fitra "darmowa dostawa" działa, tylko nie dotyczy każdej metody dostawy tylko np. Allegro One Punkt i Allegro One Box (nie w każdej ofercie są to akurat te metody, ale teraz jest promocja, więc jest więcej ofert z tą metodą jako darmową).
Czyli najpierw trzeba przefiltrować oferty przez "darmowa dostawa" później wybrać interesującą i dodać ją do koszyka, a w formularzu dostawy i płatności kliknąć "zmień" przy punktach odbioru, następnie "zobacz wszystkie na mapie" > filtruj punkty > zaznaczyć metodę która w ofercie w zakłądce "dostawa" była darmowa np. Allegro One Punkt Kolporter, wybrać punkt, z którego chcemy odebrać przesyłkę. Wówczas metoda dostawy w formularzu się uaktualni i koszt dostawy wyniesie 0 zł.
Jeżeli chodzi o filtr Allegro Smart! to włączenie go sprawi, że wyświetlą się oferty, które mają opcje dostawy Smart! ale przy nich warunkiem są zakupy powyżej 40 zł.
Faktycznie, dziękuję za wyjaśnienie. Niestety punktów jest (na razie?) na tyle mało, że nie mam takiego w bliskiej lokalizacji.