Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Za wszystkie ostatnio dokonane zakupy na Allegro powinnienem mieć naliczone punkty Payback ale niestety tak się nie stało. Stąd moje pytanie dlaczego? Prcedura w moim przypadku wygląda normalnie czyli aplikacja Payback kupon lub sklep "użyj online" przenosi mnie na następną stronę potem "idź do sklepu" i przenosi mnie do aplikacji Allegro gdzie z ulubionych np wybieram rzecz i ja kupuję. Może coś robię źle? Proszę o pomoc.
Jeśli masz problemy dotyczące programu Payback, skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta Payback i podaj numer oferty na Allegro. Instrukcję zbierania punktów Payback na Allegro znajdziesz również na stronie programu Payback.
Wszystko robisz dobrze. Problem jest w tym, że (moim zdaniem) punkty nie są celowo naliczane. Użerałem się z nimi kilka razy, mimo, że bardzo, ale to bardzo uważałem, aby spełnić warunki naliczenia punktów. I tak, tu zacytuję to co podaje Payback:
1. ZALOGUJ SIĘ NA PAYBACK.PL LUB W APLIKACJI MOBILNEJ PAYBACK
To bardzo ważne, żeby zakupy zaczynać na naszej stronie lub w naszej aplikacji mobilnej i przejść z niej do Allegro. Jeśli wejdziesz do Allegro bezpośrednio, z pominięciem PAYBACK, nie będziemy mogli naliczyć Ci punktów.
------------------------------------------Zrobiłem to dokładnie tak jak pisze
2. PO ZALOGOWANIU WYSZUKAJ ALLEGRO I KLIKNIJ "DO SKLEPU"
Możesz zyskać jeszcze więcej punktów PAYBACK, jeżeli aktywujesz dostępny eKupon Allegro. Wystarczy, że klikniesz przycisk „Aktywuj eKupon”, a następnie „Do sklepu”.
3. ZRÓB ZAKUPY NA ALLEGRO
Po przejściu do Allegro, wyszukaj interesujący Cię produkt lub produkty i dokonaj ich zakupu korzystając z opcji " Kup teraz" lub dodając je do koszyka.
4. GOTOWE!
-----------------------------I tu dodatkowy wpis pt. "WARTO WIEDZIEĆ:
"1. Aby mieć pewność, że punkty PAYBACK za zakup na Allegro zostaną Ci naliczone, przez 24h przed dokonaniem zakupu nie korzystaj z porównywarek cenowych, stron z kodami rabatowymi, ani nie klikaj w reklamy Allegro wyświetlane poza PAYBACK.
----------------------Nie korzystałem z porównywarek i nie klikałem na reklamy- żadne
2. Punkty PAYBACK nie są przyznawane za zakup produktów w licytacji oraz za produkty z kategoriach: Antyki i Sztuka, Erotyka, Inne pojazdy i łodzie, Kolekcje, Leki bez recepty i dermokosmetyki, Maszyny, Militaria, Motocykle i Quady, Naczepy, Nieruchomości, Przyczepy, Rękodzieło, Samochody, Suplementy diety i odżywki, Usługi, Wakacje.
------------------Nic z tego nie kupowałem
Dziś zrobiłem ostatni już, testowy zakup i na pewno nic nie naliczą. Payback ma to gdzieś, bo po prostu nic z tym nie robi i Allegro nie nalicza. Wystarczy poczytać opinie dotyczące tego problemu i będziesz miał jasna sprawę. Nie licz więc na żadne punkty - szkoda Twojego czasu. Jeśli zgłosisz reklamację, to otrzymasz dziwne wytłumaczenie, że korzystasz z innych kanałów zakupowych, albo..., albo...
Nic nowego. Kupuje często i non stop nie są naliczane punkty. To jest w ogóle chore, że trzeba wchodzić przez jakieś linki. Wystarczyłoby przecież powiązać numer Payback z Allegro - ale widocznie chodzi właśnie o to żeby nie naliczać.
Dokładnie to samo mam od jakiegoś czasu i pokrętne odpowiedzi od Payback. Tyle,że zauważyłam dziwną prawidłowość: jeśli kupuję coś w miarę niedrogiego, to mogę sobie wchodzić w przeglądarki, porównywarki tuż przed zakupem,a punkty są bardzo szybko i tak naliczone. Natomiast gdy kupuję coś drogiego, to choćbym na rzęsach stawała, zachowywała wstrzemięźliwość nawet 2- tygodniową przed zakupem- brak punktów i to sporej ilości...
Teraz ja z nimi się potyczkuję i próbuję dociec swojego.
w skrócie : od 18 lat na Allegro, od kilku lat zbieram bezproblemowo punty (zakupu na Allegro w granicach 1000 zł miesięcznie) i nagle brak naliczania punktów.
Reklamacja do Payback i do Allegro - w efekcie końcowym zwalają winę na siebie nawzajem
Ale co zwróciło moją uwagę to fakt że blokada nastąpiła na 2 miesiące przed przeprowadzką do własnego domu mniej więcej kiedy w dużym stopniu wzrosła u mnie ilość i wartość dokonywanych zakupów.
Na nowo wczytywałem się w wytyczne naliczania punktów, trzeba było 24 h baaa odczekiwałem 72h, żadnych porównywarek, adblocków, itp ...
... po czym wszedłem przez Payback na Allegro, zrobiłem wszytko jak napisane i lipa z punkltów ... zrobiłem osobną reklamację to odpisali (w skrócie) że Allegro odrzuciło roszczenie
Dołączam się do tematu. Zakupy za niewielką kwotę naliczają się bez względu czy strona była odświeżana czy nie. W moim przypadku każdorazowo w kumulacji 5x payback i za wyższe kwoty (od kilku stów) punktów nie ma. Niejako z automatu wysyłam reklamacje z informacją, że zakupy były w zgodzie regulaminem a punktów brak. I co? I nic. Standardowo,że zaczekaj 30 dni potem skontaktujemy się z allegro. Zwykle otrzymuję punty grzecznościowe z lakoniczną informacją, że zakupy miały być dokonane z innej strony, niezgodnie z regulaminem, itd. Warto wziąć pod uwagę, że brak naliczeń to spore dla nich oszczędności