Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry
18 dni temu zgłosiłem do sprzedawcy poprzez Allegro iż ekspres który zakupiłem w grudniu 2023roku przestał prawidłowo działać. Otrzymałem odpowiedź iż musze podac numer seryjny i wszystkie dane, tak też zrobiłem. Od tej pory cisza pomimo że mineło jż ponad 14 dni od zgłoszenia. trzykrotnie zgłaszałem dyskusje do allegro i dalej nic. Co moge zrobić dalej. Czy w takiej sytucji powinienem skorzystać z allegroprotect??
Cześć @kibicKTH, poprosiłem odpowiedni dział o jak najszybszą wypowiedź w Twojej dyskusji.
@kibicKTH czy Ty aby na pewno otworzyłeś , bo coś nie chce mi się wierzyć, że sprzedający nie odpowiada od dwóch tygodni
napewno. Dostałem na drugi dzien jedną odpowiedź o numer seryjny ekspresu oraz dane, co przesłałem odrazu i od tej pory cisza. w czasie trwania dyskusji zgłaszałem problem do allegro, allegro upominało sprzedajacego i dalej cisza
@kibicKTH to znaczy że zaakceptował reklamację i roszczenie twoje które składałeś
no tylko szkoda ze nie podał żadnej informacji co dalej od ponad 14 dni
Pewnie czeka na naprawiony / nowy egzemplarz od dystrybutora bo wysłał go na naprawę gwarancyjną. Wyślij mu poza dyskusją zapytanie w wiadomości do sprzedawcy. Ost jakieś cyrki system odwalał i sprzedawcom powiadomienia o dyskusji nie przychodziły.
W tym problem ze oni nawet tego ekspresu odemnie nie odebrali
Tylko ja mam wrażenie że tam nie było żadnych roszczeń. Zgłoszono że ekspres się zepsuł. Sama czysta informacja. Zażalenie. Poproszony o nr seryjny wysłał i cisza bo żadna ze stron nie napisała pytania ani żądania
W pierwszej wiadomości zgłosiłem ze oczekuje naprawy/wymiany lub zwrotu pieniedzy
Nie da się zgłaszać Dyskusji trzykrotnie.
Po otwarciu jednej Dyskusji, nie da się rozpocząć następnej. Chyba, że ta pierwsza zostanie zamknięta.
trzykrotnie zwrociłem sie do allegro o pomoc podczas jednej dyskusji