zakupiłam od firmy kantar dla psa. Przewidywana dostawa towaru była na 19.12.2025. 17.12 napisałam do firmy ze zależy mi aby został dostarczony w przewidywany terminie. Firma mi odpisała ze maja 1 dniowe opóźnienie. Po czym dostałam wiadomość o nałożeniu na konto sprzedażowe sankcji administracyjnych obejmujący m.in. blokadę środków finansowych. Nie wiem co dalej robić?
Tzn pisał o te upadłości czy to Twój domysł? Takie blokady na Allegro są codziennością, często bez żadnych widocznych powodów. Masa postów jest.
Ja bym kiknęła anuluj/zwrot. I ewentualnie otworzyła dyskusję. Jak mają blokadę na koncie to kasy nie wypłacą, niektórzy w takiej sytuacji nie chcą realizować zamówień. Jednak blokada srodków na koncie nadal pozwala na wykonanie zwrotu i to mogą zrobić (no chyba, że wypłacili wcześniej).
W razie czego odpalaj dyskuję i wołaj Allegro.
W tej ciężko dojść o co chodzi dokłaniej. Tu blokady bywają. Bywały lamenty sprzedawców dosłownie tak blokowanych co kilka tygodni po kilka razy w roku, to paraliżuje działalnosć. Nie mówiąc o ryzyku wysyłki towaru i braku mozliwości wypłaty kasy za niego. Mniejsi boją się tak wysyłać...
Jesli pisał o tej upadlości to od razu dyskusje odpalaj...
@dominis76 dobrze, że założyłaś dyskusję. Wysłaliśmy w niej wiadomość, sprzedający ma czas do 29 grudnia. by dodać potwierdzenie nadania przesyłki lub zwrócić Ci wpłatę. Jeśli tego nie zrobi, wyślemy Ci link do wniosku o rekompensatę w ramach Allegro Ochrona Kupujących.
Możesz liczyć na naszą pomoc!