anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak reakcji sprzedającego mimo uznanej reklamacji

Kfiacik
#7 Wielbiciel

Cześć. Zareklamowałem produkt ponieważ przyszedł do mnie niekompletny i częściowo wadliwy. Na koniec montażu mebli okazało się, że zapakowane były złe ilości płyt meblowych przez co nie da się skręcić całego mebla. Dodatkowo elementy mocujące były wadliwe (wada fabryczna) przez co bezużyteczne.

Złożyłem reklamację, załączyłem zdjęcia i opisałem sytuację. Poprosiłem o dosłanie brakujących elementów. Sprzedający reklamację uznał ale nic nie napisał do mnie - po prostu zmiana statusu reklamacji na "uznana". Po 10 dniach dodałem pomoc Allegro do dyskusji, która to upomniała sprzedającego. Jest już 15 dni po reklamacji i nadal brak reakcji (nic nie wysłane, żadnych wiadomości).

Moja cierpliwość się kończy. Jakie opcje mam teraz? Czy mogę domagać się zwrotu środków i zostać z niezłożonym meblem?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

nat_not
Moderatorka Allegro Gadane

@Kfiacik Widzę kilka reklamacji na Twoim koncie. Podaj, proszę, numer zamówienia, o które chodzi w tym zgłoszeniu.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kfiacik
#7 Wielbiciel

@nat_not 06c13900-da5f-11f0-8668-bd34bdd15105

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Kfiacik

Ogólnie sprzedawca ma na podjęcie decyzji 14 dni, ale w twoim przypadku sprzedawca decyzję już wydał. Natomiast na naprawę lub wymianę wadliwego produktu, prawo nie określa terminu, ma to jednak nastąpić bez zbędnej zwłoki.

oznacz moderatorów

Kfiacik
#7 Wielbiciel

Dziękuję, właśnie o to mi chodziło. Tak podejrzewałem - że teraz może to trochę potrwać. Gdyby w ciągu tygodnia nic się nie wydarzyło czy jest jakaś ścieżka eskalacyjna?

oznacz moderatorów

nat_not

@Kfiacik Dziękuję za wskazanie numeru zamówienia. Widzę, że wiadomość od pracownika Allegro w dyskusji pojawiła się w piątek, dlatego proszę Cię o jeszcze odrobinę cierpliwości. Sprzedawca powinien odnowiedzieć dzisiaj do końca dnia.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów