anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak Smart u sprzedającego

MAMY ROZWIĄZANIE!
Ned5891
#7 Wielbiciel#

Biorę udział w wielu licytacjach u jednego sprzedawcy, wszystkie oferty były Smart,kilka rzeczy nawet wylicytowalem jako aukcje Smart. Jednak dzisiaj (01.11.23) wszystkie aukcje nagle przestały być Smart,jak to możliwe i czy mam podstawy do rezygnacji z licytacji?

oznacz moderatorów
17 ODPOWIEDZI 17
LEW433
#21 Demiurg#

Może stracił Smarta. Zwykłe Allegro czy Lokalne?

oznacz moderatorów
Ned5891
#7 Wielbiciel#

Firma która ma kilkanaście tysięcy aukcji, zwykle allegro 

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Poczekaj, na opłacenie licytacji na zwykłym masz 30dni, może będzie miał Smarta.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

LEW nie generuj problemów. Sprzedający pewnie na stronie o mnie ma napisane jak 99% firm, że na wpłaty czeka max 7dni (w najlepszym razie 10), a potem wystawia towar ponownie. Ma do tego prawo. Ty potem wyślesz za niego? Potem tylko obie strony będą bardziej wkurzone...

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Wiesz że tak ma czy tak sobie piszesz? wg regulaminu jest 30dni.

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Jak da link do aukcji to się dowiem. Ale szczerze ile widziałeś firm z tysiącami aukcji nie skracającymi tego terminu? Bo ja żadnej... To się zdarza tylko nowym zieloniutkim. I powinieneś o tym uprzedzić jak karzesz miesiąc czekać z wpłatą kupującemu. Bo potem zapłaci za coś co dawno się sprzedało i będzie kolejny problem...

oznacz moderatorów
Ned5891
#7 Wielbiciel#

https://allegro.pl/oferta/bonprix-lz-luj-czarna-kurtka-meska-54-14527710894 

To link do jednej z aukcji, sprzedawca chyba nie zaznaczył że oczekuje na wpłatę 7 dni, tylko jest regulaminowe 30,stad też przychylilem się do odpowiedzi LEW433

oznacz moderatorów
Ned5891
#7 Wielbiciel#

Generalnie od wczoraj sprzedający niema żadnej oferty smart

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Ned5891 bo poleciał za negatywy jakość sprzedaży mu spadła a allegro ma skopany system punktacji stąd ty teraz nie kupisz ze smartem. Robiąc taką negatywową obstrukcję to każdej firmie można zabić sprzedaż i smarta instant

oznacz moderatorów
Ned5891
#7 Wielbiciel#

Ma to sens

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Ned5891 on powinien mieć smarta ale zobacz jaka piękna kampania negatywami walnięta 7szt w 2 dni, albo jakiś flustrat albo konkurencja nawaliła i stąd poleciał smart sprzedawcy. 

Screenshot_20231101_150643_Chrome.jpg

oznacz moderatorów
Ned5891
#7 Wielbiciel#

Generalnie ten sprzedawca trochę pali Jana, wycofuje licytacje pod pretekstem uszkodzeń na magazynie, wygrałem licytacje z dwoma bluzami, wysłał tylko jedną, pisząc że druga jest jednak uszkodzona (naturalnie został wysłany zwrot) jeszcze go nie oceniałem ale moja ocena również będzie negatywna 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@Ned5891 to też może tak być że janusz biznesu to nie warto kupować i się szarpać

oznacz moderatorów
Ned5891
#7 Wielbiciel#

Firma pod tą nazwą jest ledwie 9 miesięcy,i ma same licytacje , więc jest też taka możliwość 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

a według moderatorek jak masz napisane że 7 dni w opisie to jest 7 dni

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

był termin do utrzymania warunków smarta przez sprzedawców jest już po, nie nie jest to podstawą do rezygnacji z licytacji

oznacz moderatorów
AnnaG-Antyki
#19 Nestor#

Podziękowania kieruj w stronę allegro. Wymyśliło jako warunek dla sprzedających na kontach firmowych 2 kurierów i 3 punkty odbioru w tym przymusowe allegro one. Ludzie z mniejszych miejscowości nie mają szans tego spełnić. Ludzie z większych też mają problem, bo allegro one to obecnie dostawa generująca najwięcej problemów (opóźnień, zaginięć itp). Odbija się to na komentarzach o sprzedających, a kolejnym warunkiem wysyłek smart jest opinia minimum 98%. To takie błędne koło allegrowe...

oznacz moderatorów