Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Biorę udział w wielu licytacjach u jednego sprzedawcy, wszystkie oferty były Smart,kilka rzeczy nawet wylicytowalem jako aukcje Smart. Jednak dzisiaj (01.11.23) wszystkie aukcje nagle przestały być Smart,jak to możliwe i czy mam podstawy do rezygnacji z licytacji?
Może stracił Smarta. Zwykłe Allegro czy Lokalne?
Firma która ma kilkanaście tysięcy aukcji, zwykle allegro
Poczekaj, na opłacenie licytacji na zwykłym masz 30dni, może będzie miał Smarta.
LEW nie generuj problemów. Sprzedający pewnie na stronie o mnie ma napisane jak 99% firm, że na wpłaty czeka max 7dni (w najlepszym razie 10), a potem wystawia towar ponownie. Ma do tego prawo. Ty potem wyślesz za niego? Potem tylko obie strony będą bardziej wkurzone...
Wiesz że tak ma czy tak sobie piszesz? wg regulaminu jest 30dni.
Jak da link do aukcji to się dowiem. Ale szczerze ile widziałeś firm z tysiącami aukcji nie skracającymi tego terminu? Bo ja żadnej... To się zdarza tylko nowym zieloniutkim. I powinieneś o tym uprzedzić jak karzesz miesiąc czekać z wpłatą kupującemu. Bo potem zapłaci za coś co dawno się sprzedało i będzie kolejny problem...
https://allegro.pl/oferta/bonprix-lz-luj-czarna-kurtka-meska-54-14527710894
To link do jednej z aukcji, sprzedawca chyba nie zaznaczył że oczekuje na wpłatę 7 dni, tylko jest regulaminowe 30,stad też przychylilem się do odpowiedzi LEW433
Generalnie od wczoraj sprzedający niema żadnej oferty smart
@Ned5891 bo poleciał za negatywy jakość sprzedaży mu spadła a allegro ma skopany system punktacji stąd ty teraz nie kupisz ze smartem. Robiąc taką negatywową obstrukcję to każdej firmie można zabić sprzedaż i smarta instant
Ma to sens
@Ned5891 on powinien mieć smarta ale zobacz jaka piękna kampania negatywami walnięta 7szt w 2 dni, albo jakiś flustrat albo konkurencja nawaliła i stąd poleciał smart sprzedawcy.
Generalnie ten sprzedawca trochę pali Jana, wycofuje licytacje pod pretekstem uszkodzeń na magazynie, wygrałem licytacje z dwoma bluzami, wysłał tylko jedną, pisząc że druga jest jednak uszkodzona (naturalnie został wysłany zwrot) jeszcze go nie oceniałem ale moja ocena również będzie negatywna
@Ned5891 to też może tak być że janusz biznesu to nie warto kupować i się szarpać
Firma pod tą nazwą jest ledwie 9 miesięcy,i ma same licytacje , więc jest też taka możliwość
a według moderatorek jak masz napisane że 7 dni w opisie to jest 7 dni
był termin do utrzymania warunków smarta przez sprzedawców jest już po, nie nie jest to podstawą do rezygnacji z licytacji
Podziękowania kieruj w stronę allegro. Wymyśliło jako warunek dla sprzedających na kontach firmowych 2 kurierów i 3 punkty odbioru w tym przymusowe allegro one. Ludzie z mniejszych miejscowości nie mają szans tego spełnić. Ludzie z większych też mają problem, bo allegro one to obecnie dostawa generująca najwięcej problemów (opóźnień, zaginięć itp). Odbija się to na komentarzach o sprzedających, a kolejnym warunkiem wysyłek smart jest opinia minimum 98%. To takie błędne koło allegrowe...