Mam taki problem, 6 lutego złożyłem zamówienie na produkt. Normalnie został opłacony BLIKiem.
Nie zauważyłem tego do tej pory ale ani nie dostałem potwierdzenia mailowego z allegro o złożonym zamówieniu ani nie ma go w panelu klienta natomiast w banku wyraźnie widać dokonaną opłatę.
Próbowałem użyć formularza kontaktowego ale jak tylko "Alina" widzi słowo "zamówienie" to nie pozwala wysłać formularza bez wybrania zamówienia... które nie istnieje. Co mogę zrobić w tym przypadku?
Niech zgadnę, szukałeś oferty na innym portalu/forum/marketplace i dostałeś "link do oferty".
To opisywane od paru lat na tym forum klasyczne oszustwo. o pieniądzach zapomnij i zgłoś to na policję. zakupu nie dokonałeś na allegro wiec nie ma tutaj Tobie jak pomóc. Przeboleć stratę i wyciągnąć nauczkę na przyszłość by sprawdzać w co się klika.
Oferta wyszukana bezpośrednio z allegro, zwykłe allegro nie lokalnie. W przelewie BLIK jako odbiorca jest:
Nazwa i adres odbiorcy: allegro.pl WIERZBIĘCICE
1b Poznań
Numer konta na który wpłynęła moja płatność jest dokładnie taki sam jak wszystkie inne zamówienia z allegro (nie wiem czy mogę tutaj jawnie podać ten numer konta).
Cześć @tommor1988,jeśli masz możliwość, podaj proszę numer zamówienia oraz link do oferty.
Tak jak pisałem, w panelu allegro zamówienie nie istnieje ani nie dostałem maila potweirdzającego dla tego nie mam jak podać numer zamówienia?
Link do oferty to https://allegro.pl/produkt/zapalniczka-elektroniczna-usb-zapalniczka-z-lukiem-swietlnym-2-tryby-14a7...
Nie jestem na 100% pewien czy to odkładnie ta oferta (ten produkt, z tego co widzę posiada 5 ofert ale tylko z jednej pasuje cena).
Mogę za to podać numer transakcji z potwierdzenia przelewu (nawet cały tytuł przelewu):
Płatność BLIK 06.02.2026
Nr transakcji 93305078864
allegro.pl
@tommor1988 obstawiam zakup z innego konta allegro. Pewnie masz kilka
Niestety, posiadam tylko jedno konto. Wprwadzie posiadam dwa adresy email ale drugi adres ma całość korespondencji przekierowoywany na główny adres email.
Cały problem zauważyłem dzisiaj bo w ofercie allegro była informacja o tym, że dostawa będzie na wtorek (zamówienie złożone w piątek). Dzisiaj jest czwartek i dalej nie miałem żadnej informacji o przesyłce dla tego zacząłem sprawdzać co się dzieje.
Dziękuje @tommor1988, sprawdziłem i nie ma takiego zamówienia ani po Twojej stronie, ani po stronie sprzedającego. Skontaktuj się z nami proszę za pośrednictwem tego formularza oraz załącz potwierdzenie płatności. Nasz konsultanci będą mogli sprawdzić przyczynę problemu.
Próbowałem użyć tego formularza, jednak jak tylko w treści pojawia się słowo "zamówienie" lub "płatność" to "Alina" wymusza wybór zamówienia - zmienia pole opcjonalne na wymagane a że zamówienie nie istnieje to nie da się wysłać formularza. Dodatkowo nie widziałem opcji załącznika.
W takim wypadku @tommor1988 użyj proszę tego linku.
Gdy wybierzesz jako sposób kontaktu "wyślij przez e-mail", będziesz mógł dodać załącznik.

@matt_rose jak widać na załączonym obrazku, AI Alina nie przepuszcza dalej bez wybrania zakupu - nawet nie dochodzi do wyboru sposobu kontaktu (informacja o wymaganym polu wyświetla się w momencie kliknięcia w przycisk "wybierz sposób kontaktu").
Super, dzięki, dokładnie tego mi brakowało. Swoją drogą ta opcja mogła by być trochę bardziej widoczna niż mały wyblakły napis ale grunt że jest.