anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zmaówienia

tommor1988
#1 Nowicjusz

Mam taki problem, 6 lutego złożyłem zamówienie na produkt. Normalnie został opłacony BLIKiem.

Nie zauważyłem tego do tej pory ale ani nie dostałem potwierdzenia mailowego z allegro o złożonym zamówieniu ani nie ma go w panelu klienta natomiast w banku wyraźnie widać dokonaną opłatę.

Próbowałem użyć formularza kontaktowego ale jak tylko "Alina" widzi słowo "zamówienie" to nie pozwala wysłać formularza bez wybrania zamówienia... które nie istnieje. Co mogę zrobić w tym przypadku?

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

NipponShorty
#16 Inspirator

Niech zgadnę, szukałeś oferty na innym portalu/forum/marketplace i dostałeś "link do oferty".
To opisywane od paru lat na tym forum klasyczne oszustwo. o pieniądzach zapomnij i zgłoś to na policję. zakupu nie dokonałeś na allegro wiec nie ma tutaj Tobie jak pomóc. Przeboleć stratę i wyciągnąć nauczkę na przyszłość by sprawdzać w co się klika.

oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

Oferta wyszukana bezpośrednio z allegro, zwykłe allegro nie lokalnie. W przelewie BLIK jako odbiorca jest:
Nazwa i adres odbiorcy: allegro.pl WIERZBIĘCICE
1b Poznań
Numer konta na który wpłynęła moja płatność jest dokładnie taki sam jak wszystkie inne zamówienia z allegro (nie wiem czy mogę tutaj jawnie podać ten numer konta).

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć @tommor1988,jeśli masz możliwość, podaj proszę numer zamówienia oraz link do oferty.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

Tak jak pisałem, w panelu allegro zamówienie nie istnieje ani nie dostałem maila potweirdzającego dla tego nie mam jak podać numer zamówienia?

Link do oferty to https://allegro.pl/produkt/zapalniczka-elektroniczna-usb-zapalniczka-z-lukiem-swietlnym-2-tryby-14a7...

Nie jestem na 100% pewien czy to odkładnie ta oferta (ten produkt, z tego co widzę posiada 5 ofert ale tylko z jednej pasuje cena).

Mogę za to podać numer transakcji z potwierdzenia przelewu (nawet cały tytuł przelewu):

Płatność BLIK 06.02.2026
Nr transakcji 93305078864
allegro.pl

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tommor1988 obstawiam zakup z innego konta allegro. Pewnie masz kilka

oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

Niestety, posiadam tylko jedno konto. Wprwadzie posiadam dwa adresy email ale drugi adres ma całość korespondencji przekierowoywany na główny adres email.

Cały problem zauważyłem dzisiaj bo w ofercie allegro była informacja o tym, że dostawa będzie na wtorek (zamówienie złożone w piątek). Dzisiaj jest czwartek i dalej nie miałem żadnej informacji o przesyłce dla tego zacząłem sprawdzać co się dzieje.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Dziękuje @tommor1988, sprawdziłem i nie ma takiego zamówienia ani po Twojej stronie, ani po stronie sprzedającego. Skontaktuj się z nami proszę za pośrednictwem tego formularza oraz załącz potwierdzenie płatności. Nasz konsultanci będą mogli sprawdzić przyczynę problemu.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

Próbowałem użyć tego formularza, jednak jak tylko w treści pojawia się słowo "zamówienie" lub "płatność" to "Alina" wymusza wybór zamówienia - zmienia pole opcjonalne na wymagane a że zamówienie nie istnieje to nie da się wysłać formularza. Dodatkowo nie widziałem opcji załącznika.

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

W takim wypadku @tommor1988 użyj proszę tego linku.
Gdy wybierzesz jako sposób kontaktu "wyślij przez e-mail", będziesz mógł dodać załącznik.

Mateusz
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

tommor1988_0-1770890411049.png

oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

@matt_rose jak widać na załączonym obrazku, AI Alina nie przepuszcza dalej bez wybrania zakupu - nawet nie dochodzi do wyboru sposobu kontaktu (informacja o wymaganym polu wyświetla się w momencie kliknięcia w przycisk "wybierz sposób kontaktu").

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tommor1988 a jak na dole listy przedmiotów zaznaczysz Brak na liście

Client44052296_0-1770892717123.png

oznacz moderatorów

tommor1988
#1 Nowicjusz

@Client:44052296 

Super, dzięki, dokładnie tego mi brakowało. Swoją drogą ta opcja mogła by być trochę bardziej widoczna niż mały wyblakły napis ale grunt że jest.

oznacz moderatorów