anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zwrotu pieniędzy za towar

Client:76909451
#1 Nowicjusz#

Witam.

W grudniu zwróciłam do sprzedawcy towar na allegro jest zaznaczone że całkowity zwrot pieniędzy niestety nic nie wpłynęło na konto a dzwoniąc do sprzedawcy tłumaczy się że musi zgłosić do księgowej lub że mam zrobić zwrot przez allegro bo allegro ma pieniądze. Co robić ?? 

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

matt_rose
Moderator
Moderator

@Client:76909451 Jeśli odesłałaś produkt, a sprzedający nie zwrócił Ci pieniądze w określonym czasie, rozpocznij Dyskusję. Sprzedający ma 24 godziny na odniesienie się do Twojego zgłoszenia. Jeśli tego nie zrobi, kliknij [poproś o pomoc Allegro], a włączymy się do Dyskusji. Jeśli Dyskusja nie przyniesie oczekiwanych rezultatów, skorzystaj z Allegro Protect – w ten sposób możesz odzyskać koszty całej transakcji.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Sprzedający na allegro zaznaczył całkowity zwrot pieniędzy i na tym się skończyło.  Nie wpłynęło nic na konto również nie dostałam żadnego maila. Odesłałam do innego sprzedawcy w tym samym czasie dwie inne paczki zwrot dostałam już po 2 dniach a tutaj jest cisza.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak otworzysz dyskusję, szybko się wyjaśni.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Dyskusja otwarta. Dzisiaj dzwoniąc do sprzedawcy powiedział że mam sobie sama zrobić zwrot przez allegro.. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A jak płacone było, na raty?

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Płacone było przelewem cała kwota. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Więc niczego nie piszesz do Allegro, sprzedajacy zwraca przez Allegro, Alelgro wysyła maila do Ciebie że sprzedający zwrócił i w kulka dni kasa wraca tam skąd wyszła.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Czekam już od grudnia. Żadne powiadomienie z allegro na pocztę nie przyszło że będzie zwrot jest tylko zaznaczone jak wejdę w moje zakupy ze całkowity zwrot pieniędzy. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Tak tutaj zaznaczę produkt idę dalej wybieram że nie otrzymałam wpłaty to wyskakuje napis że sprzedający zlecił już przelew i tyle .. 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:76909451 podaj mi proszę numer zamówienia lub dyskusji, której dotyczy ta sytuacja. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów