Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chciałbym się zapytać czy ktoś miał podobny problem do mojego.
Dnia 23.02.2025 zauważyłem na allegro aukcje z płytą balistyczna, w związku z czym postanowiłem ją zakupić, ale nie spodobała mi się i 6 marca dokonałem zwrotu tej płyty do sprzedawcy. 12 marca dostałem informację że paczka dotarła do sprzedającego i czekałem do 25 marca na zwrot środków, niestety ten zwrot środków nie nastąpił a ja utworzyłem dyskusję ze sprzedającym. Sprzedający odpowiedział po ponagleniu przez allegro że zwrotu nie będzie bo dostał tylko pusty karton.
W związku z taką sytuacją samemu napisałem do InPost, aby zobaczyli co z paczką się stało. InPost odpisał, że ewentualnie reklamacje lub ubytki w czasie transportu można zgłaszać do 7 dni od odebrania paczki, a ja dowiedziałem się o problemie dnia 26 także ten czas już minął i InPost odrzucil reklamacje.
poprosiłem o pomoc allegro w tej sprawie
odpisalo że nie są w stanie nic zrobić na odrzucenie reklamacji przez sprzedającego i InPost ponieważ nie są sądem.
po rozmowie z allegro udostępnili mi wniosek allegro protect ale został on wstrzymany ponieważ chcą zawiadomienie z policji. Miał ktoś podobny problem i udało się go rozwiązać?
@KubaKSTYLE tak to klasyczny ruch allegro. Idź i zgłoś, że ktoś ukradł Ci zawartość paczki
Poszedłem tylko teraz odpisali że wniosek będzie ponownie rozpatrzony, a nie że będzie będzie zaakceptowany. Teraz policja ma 30 dni na odp czy wszczynają postępowanie czy odmawiają wszczęcia, a ja nadal nie wiem jaka będzie decyzja finalnie od allegro protect
@KubaKSTYLE zgodnie z prawem, sprzedawca ma 14 dni na zwrot kasy od odstąpienia !!! teraz możesz mu naliczać odsetki ( coś koło 11 % rocznie ) Odstąpiłeś od umowy, odbiorca paczki powinien spisać protokół ubytku i złożyć reklamację, czego nie uczynił, czyli odebrał paczkę bez zastrzeżeń brak zgłoszenia ubytku do 7 dni to już problem sprzedawcy. Udaj się do rzecznika konsumenta !
Ps. co masz powiedzieć policji jak nie jesteś już właścicielem towaru ?
No też mi się tak wydaje, poczekamy na odpowiedź z policji, co oni na to i zobaczymy jak allegro protect to za interpretuje. Dziwne dla mnie jest też to że allegro nie trzyma strony kupującej, skoro też widzi w “dyskusji” że sprzedawca nie zgłaszał wcześniej problemów z przesyłką. Skoro sprzedawca nie zgłaszał problemów z paczką, tym bardziej że to ja samemu musiałem wystąpić do InPost aby sprawdzili a nie o on to już o czymś to świadczy.