Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Środki nie zostały mi zwrócone mimo mailowego potwierdzenia od Allegro, ze sprzedający zrobił zwrot środków (chodzi o kartę płatniczą).
dotyczy to dwóch anulowanych transakcji, pierwsze potwierdzenie zwrotu z 14/12 drugie z 16/12, a pieniądze nie zostały zwrócone.
w takim wypadku, to Allegro wstrzymuje płatność ? Czy spotkaliście się w ostatnim czasie z tym?
Z tego co czytałam zwroty normalnie po potwierdzeniu były natychmiastowe, chodzi spora kwotę wiec mnie to blokuje na święta. Nieprzyjemne!
dodam ze próbowałam się kontaktować już Allegro w tej sprawie, nie bez skutku (whats app i formularz kontaktowy)
@SerinaDeath Trwa to kilka dni.
Dzięki. Inne posty na Społeczności mówiły ze to natychmiast albo 24h. Czy terminy kiedy Allegro musi zwrócić pieniądze po zwrocie sprzedającego są uregulowane gdzie w zapisach regulaminu czy jak im się podoba?
@SerinaDeath Taki zwrot powinien trwać do 3 dni roboczych. Jak się kontaktowałeś z Allegro?
Napisz na czacie tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=897a78b3-59d5-48dc-ace4-c27507e9a17f Po chwili sprawa się wyjaśni - jeśli czat niedostępny, odczekaj moment.
@SerinaDeath Jaki formularz? NA CZACIE napisz. Tam po chwili masz odpowiedź.
Ok. Czyli z Allegro tylko czat. Odpowiedzieli ze 2-4 dni robocze
Obsługa bardzo miła z Allegro i udzielili wszystkich wyjaśnień i wygenerowali potwierdzenia. To bank dał ciała, ale już cześć pieniędzy się znalazła.
Dziękuje i wesołych świąt!