anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak zwrotu za nieotrzymany towar

freestyle2222
#1 Nowicjusz#

Kilka miesięcy po zakupie zorientowałam się że nie otrzymałam jednego z zamówień.Jego status to dostarczone Sprawdziłam historię mojej przesyłki u przewoźnika.Okazało się że paczka została dostarczona do innego miasta.prawie 3O km od mojego adresu.Rozpoczełam dyskusje na allegro.Allegro zażądało od sprzedającego potwierdzenia złożenia reklamacji u przewoźnika,żądanie zostało spełnione.W odpowiedzi na reklamację odpisałi że nie mogą zweryfikować gdzie jest paczka, jednocześnie twierdząc że została doręczona . Allegro poprosiło abym to ja złożyła reklamację  .Aby to zrobić musiałabym dołączyc skan nadania paczki którego nie posiadam.Konwersacja toczy się już długo,z powodu braku merytorycznej odpowiedzi allegro złozyłam wniosek o zwrot pieniędzy z allegro protect.Zażądali bym złożyła na policji zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i dopiero wtedy rozpatrzą oni mój wniosek.Policja z pewnością nie zadziała w temacie zagubienia paczki bo to nie ich dział i tak bedą odbijać piłeczkę.Co mogę zrobić?

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

az1rael
#21 Demiurg#

Iść na policję po papierek dla allegro że policja się nie zajmuje takimi rzeczami @freestyle2222 allegro znowu rżnie głupa

oznacz moderatorów

freestyle2222
#1 Nowicjusz#

Ciekawe czy wystawią ten papierek czy powiedzą że oni nie zajmują się reklamacjami 

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@freestyle2222, możesz poprosić sprzedającego o skan nadania paczki. Mimo wszystko w tej sytuacji według zaleceń powinnaś złożyć zawiadomienie na policję oraz spróbować złożyć reklamację u przewoźnika. Kontynuuj, proszę, tę sprawę w rozpoczętej dyskusji. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

freestyle2222
#1 Nowicjusz#

Sprzedawca kilkukrotnie dodawał skan potwierdzenia nadania paczki w dyskusji.Gdyby kwestia dotyczyła niewysłania paczki owszem sprzedawca dokonałby przestępstwa natomiast w tej sytuacji mam przewoźnika oskarżyć czy sam portal allegro o nieuczciwe praktyki?Przedstawiłam wszystko czarno na białym a sprawa jest niewyjaśniona.Odpisujá nie na temat .

oznacz moderatorów

freestyle2222
#1 Nowicjusz#

Dodam tylko że abym mogła to ja złozyc reklamację u przewoźnika oprócz skanu nadania musiałabym dodac protokół szkody od kuriera.Nie posiadam takiego dokumentu bo paczka nie została dostarczona,kurier nie również nie przyjechał z informacją że ma paczkę ale zagubił i możemy spisać protokół 

oznacz moderatorów

julienail
Moderatorka
Moderatorka

@freestyle2222, czy możesz podać numer tej przesyłki? Skonsultuję sprawę. 

Julia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@freestyle2222 co za bzdury Ci radzą w dyskusji, przecież sprzedawca złożył reklamację, niech się odwoła i poprosi o skan podpisu i dane kto odebrał, potem powinni uznać mu reklamację i wypłacić odszkodowanie, po co masz Ty ponownie składać ????

Sprzedawcy nie mają żadnego potwierdzenia, nadajemy w systemie, paczki pewnie te Allegro gdzie Allegro jest nadającym więc w czym mają problem ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów