12835754070
owszem , jest informacja ,,Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli sprzedający wyprodukował ten produkt na Twoje indywidualne zamówienie – zgodnie z otrzymanymi od Ciebie wytycznymi, np.: koszulka z Twoim nadrukiem, pióro z grawerem ,, ale ja w żaden sposób nie zmieniałam żadnego wymiaru , kupiłam to co było w ofercie , chcę to oddać bo jest słabej jakości ,a nie mogę bo system uniemożliwia mi możliwość wygenerowania kodu do paczkomatu .
@Client:118724724 np nadruk wybrany z listy na kubku też jest indywidualnym zamówieniem, dlatego nie masz prawa zwrotu i kodu na zwrot nie dostaniesz tak mówi prawo polskie. Wszystko reguluje ustawa kwestia interpretacji czym jest zakup
Dokładnie jest tak jak napisał Tobie @az1rael. Również wspomnę, że ta informacja była w ofercie, że nie zrobisz zwrotu. Na przyszłość przed zakupem zapraszam do nas na forum i chętnie odpowiemy na pytania i wątpliwości.
@gdvorek tak , ale informacja dotyczy produktu na zamówienie lub modyfikowanego na życzenie klienta , ja nic nie zamawiałam , kupiłam dokładnie to co oferował sprzedający , w ofercie jest 5m taśmy i to jest przedmiotem transakcji
@gdvorek dyskutuję sobie ze sprzedawcą , niby zmienił warunki zwrotu , ale to nic nie dało , w dalszym ciągu nie mogę odstąpić od umowy , numer zamówienia 8bae3b20-dd7c-11f0-96e4-b9b19a2383a5
@Client:118724724 Możesz odstąpić od umowy.
To, że nie możesz tego zrobić przez Allegro niczego nie zmienia.
Składasz oświadczenie o odstąpieniu od umowy i odsyłasz na adres do zwrotów.
@Client:118724724 ważne są warunki widoczne podczas zakupu, jeśli sprzedający je zmienił, nie wpłynie to u Ciebie na możliwość wygenerowania etykiety zwrotu, ale widzę, że w dyskusji sprzedający zgodził się przyjąć zwrot. W tej sytuacji, możesz samodzielnie wygenerować etykietę, np. korzystając z narzędzia przewoźnika.
@la_nika nie tu leży problem korzystałam z dostawy Inpost , zwrot w ramach odstąpienia od umowy mam bezpłatny bez względu na to czy pierwotna dostawa była usmarkana czy nie .
Z fotki przedmiot sprawiał wrażenie ,że jest tym czego szukam , a okazał się zwykłą chińszczyzną ,do złożenia reklamacji nie mam podstaw , to trzeba dotknąć , sama fotka nie odda jakości produktu.
@Client:118724724 ale sprzedający ograniczył możliwość zwrotu w tej ofercie i taka informacja była widoczna przed zakupem, w związku z tym nie ma technicznie możliwości wygenerowania darmowej etykiety. Sprzedający zgodził się przyjąć zwrot, ale nie musi płacić za odesłanie przesyłki.
@la_nika dobrze , może zacznę wszystko od początku bo widzę ,że mnie Pani nie zrozumiała , choć cały ambaras nie jest tego wart .
Podczas przeglądania oferty w tym form dostawy przy Inpost pisało ,, zwrot za darmo ,,
W zakładce ,, zwroty był zapis cyt po raz drugi ,,,,Nie możesz odstąpić od umowy, jeśli sprzedający wyprodukował ten produkt na Twoje indywidualne zamówienie – zgodnie z otrzymanymi od Ciebie wytycznymi, np.: koszulka z Twoim nadrukiem, pióro z grawerem ,,
Sprzedawca nie wyprodukował tego przedmiotu specjalnie dla mnie , nie przycinał , nie robił nadruku , ani żadnych innych czynności zmieniających jego charakter w stosunku do treści oferty .
Dlaczego wobec tego nie mogę skorzystać z bezpłatnego zwrotu skoro zapis o tym mówiący figurował podczas zakupu i figuruje dalej
@Client:118724724 zapewniam, że zrozumiałam doskonale.
Nie mamy technicznie możliwości udostępnienia Ci darmowego zwrotu.
Niemniej chcemy pomóc Ci w tej sytuacji, więc wypełnij proszę wniosek o rekompensatę, znajdziesz go tutaj.
@Client:118724724 czy w ofercie jest dokładnie 5m taśmy czy oferta dotyczy ceny taśmy z metra? Przycięcie na dlugość z metra to też personalizowanie towaru
Brak możliwości zwrotu ponieważ taśma jest cięta z większej rolki odcinki 5m specjalnie dla kupującego
@kotkot13 Kotku , wygląda ,że nie specjalnie , to sprzedawcy zachciało się sprzedawać w odcinkach pięciometrowych , klient nie ma wyboru , ograniczenie zwrotu w tym przypadku to klasyczne nadużycie