Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam Was. powiedzcie mi proszę, kupując rower elektryczny, bedzie wysłany w/g info z aukcji ze Szwajcari obowiązuje nas klientów opłata dodatkowa, w postaci cła akcyzy podadku itp. na aukcji nie ma żadnych info o takich spr. dziekuję
Tak jest to możliwe jeżeli jest to z poza UE.
Cło - 14 %
VAT - 23 % (liczymy od wartości towaru powiększonej o cło)
Jednakże od 1972 obowiązuje stawka 0% cła, jak rower pochodzi ze Szwajcarii (w sensie jest produkcji szwajcarskiej). Wtedy zapłacisz tylko VAT.
@sebastianpiotr1 To wszystko zależy od wartości towaru i humoru urzędnika w UC > teoretycznie zakupy spoza UE do wartości 150€ są zwolnione z cła > z VAT-em jest różnie > najlepiej zadzwoń do jakiegoś UC i się dopytaj.
Witam, dziękuję za zainteresowanie tym rowerem. Nie ponosisz żadnych dodatkowych kosztów. Czekam na otrzymanie zamówienia. Dzięki. sprzedający zapewne Pan Chinczyk odpisał że nie ale ja wyczytałem że jest to możliwe Vat + Cło i tego sie trzymajmy
Zastanów się dobrze, kraj wysyłki może i Szwajcaria, ale gdyby było coś nie halo to zwrot i reklamacja już odsyłka do Chin 😄
wiadomo że chodzi o kasę dlatego pojawiają sie jak dla mnie takie alpejskie kombinacje