Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, chciałbym kupić produkt na aukcji 14399827596 ale nie wiem który produkt otrzymam ... czy ten z zdjęcia głównego, czy ten z kolejnych zdjęć (np. przedostatnie) ? od 2 miesięcy próbuję ustalić jaki towar otrzymam ale bezskutecznie 😞
Wygląda na to, że wszystkie zdjęcia przedstawiają ten sam produkt, tylko to ja źle widzę ... 😞
Jakiś moderator pomoże mi i ustali który produkt otrzymam ? albo potwierdzi mi, że to ja źle widzę. Bardzo dziękuję za pomoc.
@powerr Myślę, że najprościej będzie zapytać bezpośrednio sprzedającego.
myślę, że to bez sensu ... Po co tworzyć oferty w taki sposób, że kupujący ma pytać, co otrzyma? Myślę, że najprościej było by poprawienie oferty, tak aby nie budziła wątpliwości, i tak aby każdy kupujący nie musiał pytać ...
@powerr Oczywiście masz rację co do tego, że "najprościej było by poprawienie oferty, tak aby nie budziła wątpliwości" ale przecież nie żyjemy w idealnym świecie i błędy się zdarzają 🙂
"myślę, że to bez sensu" - bez sensu jest zadać pytanie sprzedającemu ale z sensem jest napisać post na forum... nikt z nas nie wie nic więcej niż Ty na temat tej oferty - tą wiedzę posiada sprzedający.
"ale przecież nie żyjemy w idealnym świecie i błędy się zdarzają"
dokładnie tak, ale czy celowe działanie można nazwać "błędy się zdarzają" ?
"myślę, że to bez sensu" - bez sensu jest zadać pytanie sprzedającemu ale z sensem jest napisać post na forum... nikt z nas nie wie nic więcej niż Ty na temat tej oferty - tą wiedzę posiada sprzedający.
Tak dokładnie tak jest , od 2 miesięcy próbuję się dowiedzieć jaki towar otrzymam kupując na tej aukcji 🙂 i napisanie na bezsensownym forum, to ostatnia rzecz jaka mi pozostała 🙂 Wynika z tego, że aukcja jest prawidłowa, wszystko jest ok, można się rozejść 🙂
@powerr To napisz od razu, że pytałeś sprzedającego bo z pierwszego postu nic takiego nie dało się wywnioskować 🙂
Nie wiem, ja się nie znam (więc jedynie zgaduję) ale czy to nie jest jedno i to samo urządzenie tylko np. w nowszej wersji?
"Nie wiem, ja się nie znam (więc jedynie zgaduję) ale czy to nie jest jedno i to samo urządzenie tylko np. w nowszej wersji?"
No pewnie że jest to jedno i to samo urządzenie. Tak samo jak np laptop, przecież laptop to laptop 🙂 a co tam ma w środku i jakie parametry, to kto by na to zwracał uwagę.
Kurde !! idę przeglądać laptopy jak na allegro takie rzeczy się dzieją ! może ktoś nowszy model sprzedaje na aukcji i w cenie starszego modelu.
Tak poważnie, to wiedziałem, że się uśmieję na tym forum 🙂 jak sam sprzedawca nie wie co sprzedaje (wiem, że wie - tylko udaje), allegro nie widzi problemu (bo kompresor to kompresor przecież) a na poważnym forum otrzymuję infantylne odpowiedzi 🙂
@powerr @Kup, zobacz co przyjdzie.
Zawsze możesz odstąpić od umowy i odesłać.
Pewnie uznasz tą poradę za infantylną ale nie wiem co innego mam Ci innego doradzić w tej sytuacji 😁
@powerr Napisz do sprzedającego 🙂
Pisałem, oferta podobno jest prawidłowa ... a ja dalej nie wiem, który przedmiot otrzymam. O co chodzi na tym allegro ? najprostsze rzeczy stają się zagadką do nieodgadnięcia ... ?
@powerr No dobrze ale zwróciłeś uwagę sprzedającemu, że pierwsze zdjęcie różni się od pozostałych? Co on na to?
no właśnie nic, że wszystko jest opisane na aukcji i dostanę to co kupuje.
Zresztą, ten sam przedmiot wystawia on wielokrotnie w rożnych cenach i to chyba nie pomyłka z tym zdjęciem bo na innych aukcjach też tak wystawia.
https://allegro.pl/uzytkownik/SKLEPCHEMICZNY?string=a5000
to zwroc mu uwage ze ma niespojnosc i pokaz. moze on tego nie wei i nie widzi
dziękuję za rzeczową odpowiedź. Tylko proszę mi powiedzieć jeszcze, ile razy trzeba zwracać tą uwagę i pokazywać ? 10x ? 20x ? 100x ? codziennie pisać ? co drugi dzień ? A wydawało mi się, że to taka banalna rzecz ...
hmm a mam pomysł, może Pani mi pomoże i zapyta sprzedającego (bo moze ja źle pytam) ? i np. zgłosi ofertę poprzez magiczny formularz allegro ? Zobaczymy, jaki będzie efekt. To jak pomoże Pani :)?
@powerr Ankietę wypełnisz po kliknięciu w przycisk "Chętnie pomogę!", kiedy pojawi Ci się u Ciebie takie okienko (po 5 minutach od wejścia na Gadane, chyba że już je wcześniej zamknąłeś).
Nie znam się na kompresorach, nie mam kompetencji, żeby podważać decyzji sprzedającego. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to być może lepiej poszukać innej oferty. A jeśli skorzystasz ze wskazanej wyżej oferty i otrzymasz towar niezgodny z opisem, to możesz go reklamować.
"Nie znam się na kompresorach, nie mam kompetencji, żeby podważać decyzji sprzedającego. Jeśli masz jakieś wątpliwości, to być może lepiej poszukać innej oferty. A jeśli skorzystasz ze wskazanej wyżej oferty i otrzymasz towar niezgodny z opisem, to możesz go reklamować. "
Serio ? to jest Pani odpowiedź ? Rozumiem, że trzeba mieć kompetencje i być znawca kompresorów, żeby moc stwierdzić, że na pierwszym zdjęciu jest inne urządzenie niż na kolejnych zdjęciach ? Miała Pani w przedszkolu zadania typu znajdź różnicę na dwóch obrazkach ?
Pytam na forum allegro w odpowiednim dziale ( dla kupujących) jaki przedmiot otrzymam kupując na tej aukcji 14399827596 ten z pierwszego zdjęcia czy ten z przedostatniego ? i słyszę od moderatora forum, kup sobie na innej aukcji ? kompresor to kompresor ? sprzedający sprzedaje to co sprzedaje ? Możesz przecież reklamować ?
Pełen profesjonalizm, rozumiem, że kupując cokolwiek na allegro trzeba zakładać, że zdjęcia w ofertach są jedynie poglądowe i nie przedstawiają fizycznego towaru.
@powerr Musisz wybrać parametry a nie zdjęcia, moim zdaniem i jak będą inne od opisanych w ofercie to wtedy problem, Czy ważne dla ciebie jest że jeden ma kratę na obudowie a inny zaślepkę, ważne to?
@powerr Zakończyliśmy ofertę do wyjaśnienia
Pani Olu, czy coś się wyjaśniło w tej sprawie ? Proszę sprawdzić dyskusję z sprzedającym na moim koncie. Sprzedawca przyznaje w niej iż wie, że pomimo tego, że pisze w ofercie że sprzedaje kompresor marki Fengda model AS-186 to fizycznie nie wysyła takiego, tylko jak twierdzi "nowy lepszy model z tej samej fabryki" Otrzymany produkt nie posiada żadnego markowego opakowania (biały karton) nie posiada nazwy i modelu na tabliczce znamionowej, kompresor jest po prostu tylko podobny.
Nie rozumiem, po co ktoś pisze, że sprzedaje markowy produkt, daje jego zdjęcia i wysyła coś podobnego. Tzn. rozumiem, łatwiej jest sprzedać swój podobny produkt, podpierając się znaną i rozpoznawalną marką, ktoś prędzej znajdzie i kupi coś podobnego a jeden na dwudziestu się przyczepi i najwyżej zwróci. Rozumiem, że tak ma funkcjonować allegro ? Jak się to ma do tych wszystkich standardów i regulaminów allegro ? ktoś sprzedaję śrubki w innym kolorze i musi mieć inny ean dla produktu bo to coś innego, a urządzenia po kilkaset zł mogą być sprzedawane na jednym eanie bo są podobne ... yhm ok.
to nowe numery ofert po Pani wczorajszej interwencji 13742016420, 15132519531
https://www.youtube.com/watch?v=0Zwh2qVPq50
"Wypełnij ankietę i daj znać, co myślisz o Allegro Gadane!" jak można wypełnić tą ankietę ? nie mogę jej nigdzie znaleźć ? nie sądzę, że cokolwiek to zmieni i dalej te proste problemy, będą w taki sposób traktowane przez moderatorów ... ale spróbować trzeba.