Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chcę kupić radio android do samochodu w kwocie 495 złotych+ 20 złotych za przesyłkę kurierską. Wysyłka miałaby być z Chin i teraz pytanie brzmi czy będę musiał uiścić jakichś dodatkowych opłat (typu VAT, cło itp) bardzo proszę o odpowiedź jeśli ktokolwiek z was to wie dodam jeszcze że w Polsce identyczne radio kosztuje prawie 1000 złotych i z tego co mi mówił znajomi to niektórzy rąbią na tym biznes bo kupują gotowca taklniej ( właśnie z zagranicy ) i sprzedają w Polsce dużo drożej
Jak kupisz to dostaniesz info o opłacie cła a żeby się przekonać ile to trzeba samemu sprawdzić ile za taki towar jest ono ustalone . Czy będziesz długo zadowolony z takiego okazyjnie kupionego produktu , wątpię a reklamacje czy zwroty są kłopotliwe i często nieopłacalne . Lepiej dołożyć i kupić jakiś dobry markowy towar na miejscu.
To nie przedsiębiorca Ciebie rąbie tylko obowiązujące przepisy.
Jeśli chcesz zaimportować na własną rękę obawim się że wyjdzie to drożej niż ten 1k zł.
@Roki1306 zależy od szczęścia. Jak urząd pocztowy nie przuważy - nie zapłacisz. Jak urządzenie będzie działało ok - nic nie dopłacisz. ALE jak UP i Celny przyuważą - tp prz tej wartości i VAT i Cło. Jak coś sie popsuje - odsyłasz do sprzedajacego do Chin na własny koszt ( to może być nawet kilkaset złotych). więc - czy masz szczęście?
@Roki1306 Obecnie stawka wynosi plus 23% vat i 0% cło na elektronikę do 150eur ale ue chce dowalać clo do każdego zakupu z Chin oczywiście jak przyjdzie uszkodzone to zbankrutujesz na odesłaniu na reklamację lub jak nie podpasuhe to koszta zwrotu cię zeżrą. A jak urząd celny przyuważy że co chwilę zamawiasz po sztuce to ci dowali łączne cło takie że ci kopara odpadnie
@Roki1306 Zakup przedmiotów wysyłanych z zagranicy może wiązać się z koniecznością zapłaty podatku VAT oraz cła. Zapoznaj się z warunkami dostawy oraz obowiązującymi regulacjami w tym zakresie.
@Roki1306 skoro porównujesz cenę z chin od ceny w Polsce do sprzedawcy z firmą co płacił cło Vat opłaty recyklingowe itp. to gratulacje, otwórz firmę zamów takie radia, opłać wszystko rozpatrz kilka reklamacji zobaczysz jakie to kokosy 😄
Słuchaj nie musisz być złośliwy ja tylko pytam jak się sprawy mają w tej kwestii! A po drugie tak się składa że mam firmę i wiem jak to jest prowadzić działalność gospodarczą
@Roki1306 masz firmę i zadajesz takie pytania ???
teraz pytanie brzmi czy będę musiał uiścić jakichś dodatkowych opłat (typu VAT, cło itp)
Człowieku ja działam w branży budowlanej a nie handlowej i nigdy nie kupowałem nic z poza uni europejskiej (mam na myśli drobne rzeczy) a kupując w Polsce, VAT jest wliczony w cenę jak tylko dostajesz rachunek żadnego dodatkowego VAT-u nie odprowadzasz jako kupujący do urzędu skarbowego!
Gdybym kupował jakąś maszynę o większej wartości to bym nie pytał o to bo to jest logiczne .
@Roki1306 Te radia są "średniej" jakości, sprawdź tu w kraju odpowiedni model zanim zamówisz, dobra rada. Często także albo przychodzi coś innego albo trzeba dopłacić cło i inne opłaty a najgorzej jest ze zwrotem>cena odesłania.
Ok tak zrobię dzięki za podpowiedź
@Roki1306 A wydaje Ci się, że dostaniesz rachunek od myfrienda?