anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chcę zwrócić część towaru, mam kod do paczkomatu, mam spakowana paczkę, co teraz?

wladi_1
#7 Wielbiciel#

mam kod do paczkomatu, mam spakowana paczkę do zwrotu. Nie wiem tylko co mam na tej paczce napisać lub przykleić. Przecież chyba nie mogę wrzucić do paczkomatu gołej, nie opisanej paczki. Proszę wyjaśnijcie to. Pisałem do sprzedającego - brak odpowiedzi

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7

milka1234567890
#18 Luminarz#
oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#
LEWyzz jest
~Baca

LEWy jest jak lew na czele stada baranów. Ciężko mu te barany do czegoś zmobilizować.

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/raporty/raport-me-euro-2020/reprezentacja-polski/news-euro-2020-90min-com-i...
jak lew na czele stada baranów. Ciężko mu te barany do czegoś zmobilizować.

Czytaj więcej na https://sport.interia.pl/raporty/raport-me-euro-2020/reprezentacja-polski/news-euro-2020-90min-com-i...
oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@wladi_1 Kodu nie musisz, ale dla bezpieczeństwa napisz adres odbiorcy i ew. swój telefon/email jako nadawcy. Z dwóch powodów :

1. Jakby zaginęła paczka inpostowi - będą wiedzieli jak znaleźć odbiorcę i nadawcę

2. Jak dostanie paczkę odbiorca - będzie wiedział od kogo ( często jak ma sporo zwrotów, nie wie od kogo jest niepodpisany zwrot)

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

wladi_1
#7 Wielbiciel#

mam kod do paczkomatu, mam spakowana paczkę do zwrotu. Nie wiem tylko co mam na tej paczce napisać lub przykleić. Przecież chyba nie mogę wrzucić do paczkomatu gołej, nie opisanej paczki. Proszę wyjaśnijcie to. Pisałem do sprzedającego - brak odpowiedzi

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

wladi_1 namaluj mazakiem kod zwrotu na paczce , to w zupełności wystarczy . Dobrze jest umieścić wewnątrz jakiekolwiek dane pomagające sprzedawcy zidentyfikować przesyłkę , nie jest to konieczne , kumaty sprzedawca poradzi sobie bez tego niemniej może być pomocne . Etykieta na Twoim zwrocie zostanie naklejona przez kuriera w momencie jej odbioru z paczkomatu . 

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@wladi_1 czytać ze zrozumieniem?

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

xyz96
#21 Demiurg#

@wladi_1 

• W zakładce Moje zakupy znajdź przedmiot, który chcesz zwrócić i kliknij [Szczegóły zakupu].
  • Następnie w części Zwrot towaru kliknij [Zwróć część lub całość zakupu]. Uzupełnij niezbędne dane i kliknij [Zwracam produkty].
  • Jako sposób wysyłki wybierz Allegro InPost i kliknij [Wygeneruj kod zwrotu] – kod będzie Ci potrzebny do zwrócenia przesyłki, a otrzymasz go w wiadomości SMS. Dla jednego zamówienia możesz wygenerować tylko jeden kod zwrotu (za wyjątkiem zamówień, które przyszły do Ciebie w więcej niż jednej przesyłce). Sprzedający dostanie informację, że zwracasz towar wybraną przez siebie metodą dostawy.
  • Przygotuj przesyłkę. Adres zwrotu nie będzie Ci potrzebny. Wystarczy, że na zwracanej przesyłce umieścisz kod zwrotu, który otrzymasz w wiadomości SMS.

Allegro Paczkomaty InPost: umieść kod zwrotu na paczce i udaj się do dowolnego paczkomatu. Na ekranie paczkomatu wybierz Nadaj paczkę, a następnie Mam specjalny kod. Paczkomat automatycznie otworzy skrytkę. Umieść w niej paczkę i zamknij skrytkę. Możesz też udać się z paczką do Punktu Obsługi Klienta InPost.

https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/zasady-zwrotow-i-reklamacji/jak-skorzystac-z-darmowego-zwrot...

oznacz moderatorów