anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Chciałbym dowiedzieć się wreszcie jak działa zegar odmierzający czas zakończenia aukcji-licytqcji.

Client:34699166
#7 Wielbiciel

Zegar w laptopie mam zsynchronizowany. Zgłaszam swoją ofertę na 2-3 sekundy przed zakończeniem aukcji i okazuje się, że zostaję przelicytowany przez innych który czas jest o 4-6 sekund po moim zgłoszeniu. Dlaczego?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 zapoznaj się z naszym artykułem o licytacjach - wyjaśniamy tutaj, jak działa wpisanie maksymalnej kwoty, jaką jesteś w stanie zapłacić. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Ok. Rozumiem taką sytuację jeżeli przebija mnie NIK który już uczestniczył w licytacji. Jego końcowa oferta była wyższa niż moja i dlatego przebija moją (o postąpienie), ale jeżeli pojawia się nowy NIK z wyższą kwotą i jego czas jest o te 4-6 sekund po mojej ofercie - dlaczego?

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 podaj numer oferty, w której wystąpiła ta sytuacja. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Jeżeli dobrze pamiętam dotyczyło to licytacji (oferty) nr 17686300462 (Arkusz 1443)

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 W ofercie, którą wskazałeś 4 osoby zaoferowały kwotę wyższą od Twojej. To jest czas Twojej oferty z tej licytacji: 20:49:50.904 CEST; a to osoby, która wygrała: 20:49:54.373 CEST.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Odpowiedź mnie nie satysfakcjonuje. Nie zanotowałem sobie osób biorących w licytacji przed jej zakończeniem więc trudno mi tę sprawę dokładnie weryfikować. Mogę się zgodzić że zostałem przelicytowany przez te trzy osoby które miały czas 20:49:54 (swoją propozycję złożyłem na 3 sekundy przed końcem) ale skąd się wzięła osoba z czasem 20:49:57 (b...4) czyli 7 sekund po mnie czyli (tak wychodzi z rachunku) 4 sekundy po zakończeniu licytacji ???? Stąd, nadal trwające, moje zainteresowanie na temat działania zegara odmierzającego czas zakończenia licytacji.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:34699166 Licytacja kończyła się o godz. 20:50. Oferta złożona o godz. 20:49:57, o której wspominasz, była za niska, żeby przebić tę, z którą ostatecznie zakończyła się licytacja, czyli ofertę z godz. 20:49:54.373. Jeszcze raz napiszę, że Twoja ostatnia oferta została zapisana o 20:49:50.904.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel

Nadal nie jestem do końca przekonany co do funkcjonowania zegara podczas licytacji. Jeżeli czas zgłoszonej przeze mnie oferty wynosił 20:49:50.904 to jednak licznik (sekundnik) podający czas do zakończenia licytacji zafałszowuje informację ponieważ u mnie było 3 sekundy do końca licytacji a fatycznie było aż 10 sek. W ciągu tych 7 sekund (10 - 3 = 7) do licytacji może dołączyć wielu chętnych. Trudno.  W następnych licytacjach spróbuję sprawdzić to doświadczalnie. Zobaczę czy będzie działało. Pozdrawiam

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:34699166  Ja tylko podpowiem że czas 20:49:54  jest prawdopodobnie czasem zamknięcia aukcji.   Podczas zamknięcia brane są pod uwagę również oferty maksymalne zgłoszone wcześniej a dotychczas niewidoczne gdy licytowałeś.  Nie są widoczne oferty max. a tylko aktualne przebicia.

Skoro wcześniej nie licytował mógł dołączyć do licytacji kilka sekund przed twoją ofertą wtedy przebicie było na pewno niższe.

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:34699166  Zegar na pewno chodzi dobrze, natomiast podczas licytacji zawsze występuje problem synchronizacji stanu licytacji z tym co wyświetla ekran.  Żeby mieć  stan aktualny trzeba odświeżać ekran co kilka sekund  klawisz F5  a i tak w trakcie odświeżania mogą wystąpić zmiany których nie dostrzeżesz.   Najlepiej korzystać z programów licytujących typu sniper.

Można też przenieść się z licytacjami na Lokalnie,  bo tam czas między strzałami wynosi 5 minut jest więc wszystko czytelne i widoczne. Nawet zdrzemnąć się można.

oznacz moderatorów