Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Mam problem, zakupując na allegro myślałam że dostanę od sprzedającego FV/rachunek/paragon.
Najlepiej Rachunek na firmę.
Sprzedawca ciągle wysyła mi jakiś Chiński dokument , który nie nadaje się do zaksięgowania.
Nie wiem co z tym zrobić.
Wydaje mi się, może się mylę, że w Polsce powinnam dostać polski dokument sprzedaży!?
Pomóżcie!
Kto jest sprzedawcą? Polska firma? Jeśli tak, masz prawo otrzymać polską fakturę.
@ANNALATOSKA .... 🤔 Nie dostaniesz raczej FV, Jak to kupiłaś? w opisie nie było czy wystawia FV czy nie?
w opisie było faktura bez Lat, ok , ja zrozumiałam że będzie to rachunek uproszczony.
Czyli rozumiem że jeśli sprzedawca nie jest z Polski to dokument może być z każdego innego kraju?
@ANNALATOSKA Musi mieć w Polsce zarejestrowaną firmę a przynajmniej w Unii europejskiej i być Vatowcem.
Teraz już nic nie zrobisz z tym zakupem. zależy co to było, bo zawsze można coś pokombinować. Tylko czy ryzyko jest warte ceny 😉
Możesz próbować zwrócić odstępując od umowy i kupić u kogoś kto jest vatowcem
@ANNALATOSKA Sprzedawca wystawia dokument właściwy dla swojego kraju. Jeśli to chińczyk to chiński.
@ANNALATOSKA Wydaje mi się, może się mylę, że w Polsce powinnam dostać polski dokument sprzedaży!?
Tak mylisz się 🙂 dostaniesz dokument jaki wystawia sprzedawca w kraju zarejestrowania firmy, kupując od Chińczyków masz Chińskie dokumenty ( rachunki )
@kostas11 to kolejny przypadek nadający się idealnie dla mojego pewnego pomysłu nad którym pracuje, aby wykluczyć takie nieudane zakupy a jednocześnie nie walczyć z tym co ponoć nie można wyeliminować