Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Trwa licytacja, nie doczytałem opisu że przedmiot nie jest w pełni sprawny. Od razu napisałem do sprzedającego+ poprosiłem o anulację mojej oferty, niestety bez odpowiedzi. Jeżeli wygram i nie opłace przedmiotu, stanie się coś?
Nie nic się nie stanie, na Al nie odpłacasz i nie dochodzi do zakupu, na zwykłym Allegro odstąp od zakupu, wyślij sprzedawcy rezygnację. Następnym razem proszę czytać przed podjęciem decyzji o wzięciu udziału w licytacji.
Jakoś 20 minut po zorientowaniu się że przedmiot nie jest w pełni sprawny napisałem do sprzedającego i odstąpiłem od zakupu, niestety bez odpowiedzi i bez usunięcia mojej oferty z aukcji.
@Senzatrix Rozumiem, że licytacja jeszcze trwa? W niektórych kategoriach sprzedawca niestety nie może wycofać twojej oferty własnoręcznie bez wcześniejszej prośby o wycofanie przez odpowiednią opcję.
Podsyłam link, jak wycofać się z licytacji: Czy mogę wycofać się z licytacji? - Pomoc Allegro
Jeżeli właśnie tą procedurę wykonałeś, to nie było tematu.
Licytacja nadal trwa i zrobiłem tak jak w linku, który podesłałeś. Dziękuje za pomoc! 🙂
@Senzatrix Gdzie? Na Allegro Lokalnie? Nic się nie stanie. Tam, zgodnie z regulaminem, nieopłacona transakcja w ciągu pięciu dni zostaje uznana za niebyłą, a umowa kupna jest rozwiązywana. Kupujący nie ponosi żadnych konsekwencji.
Na zwykłym Allegro jest obowiązek zapłaty, ale do tego zmusi Cię tylko sąd. Wątpię, czy sprzedający pójdzie do sądu.
Przedmiot z wysyłką kosztuje jakoś 42 zł, również wątpię że sprzedający pójdzie z tym do sądu. Mam nauczke na przyszłość żeby uważniej czytać opis przed zalicytowaniem.