anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co mam teraz zrobic

marfur4
#7 Wielbiciel#
  • Witam.zakupiłem przedmiot na allegro i teraz poczta polska chce odemnie pieniądze na cło bo towar idzie z angli a w aukcji nie było ani słowa że towar wysylanu jest z zagranicy.co mam teraz zrobić.
oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

komis-bell
#21 Demiurg#

Jesteś w 100% pewien, że w treści oferty nie było informacji o wysyłce z UK i że może to się wiązać z dodatkowymi kosztami? Zakładki DOSTAWA i O SPRZEDAJĄCYM to też jest treść oferty i takie informacje powinny być właśnie tam. Allegro zabrania umieszczania takich informacji bezpośrednio w opisie. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Zakup z poza UE może wiązać się z opłaceniem cła, zależy od wartości towaru, sprawdź dokładnie na PP ale to jest możliwe. Tego nie ma w ofertach, najlepszym przykładem są oferty z Chin.

Dzięki umowie, która została zawarta między Unią Europejską a Wielką Brytanią, paczki transportowane pomiędzy nimi powinny być zwolnione z cła. Jest tu jednak jeden warunek – przedmioty w przesyłce powinny pochodzić z jednego z krajów UE lub UK i ich wartość nie może przekraczać 150 EUR.

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg#

@marfur4 w zakładce dostaw masz taką informację 🙂 co masz zrobić, zapłacić cło czy vat 😞 a na przyszłość czytać wszystkie zakładki 🙂

Opłaty importowe

Zakup przedmiotów wysyłanych z zagranicy może wiązać się z koniecznością zapłaty podatku VAT oraz cła. Zapoznaj się z warunkami dostawy oraz obowiązującymi regulacjami w tym zakresie.

Dowiedz się więcej.

I jeszcze taki zapis 

Informacje o sprzedającym

Jeśli kupisz u tego sprzedawcy Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane poza Europejski Obszar Gospodarczy, gdzie nie chroni Cię RODO.

________
Κώστας
oznacz moderatorów