anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co mam zrobić gdy towar nie został wysłany

Weronika270420
#7 Wielbiciel#

Witam zakupiłem przez alegro smart watch zapłaciłem przelewem 699zl za zegarek  plus 28zl za kuriera  sprzedający zadeklarował że towar wyślę w ciągu 3 dni kupiłem 6 mają mamy 18 mają i towar nie został wysłany przy zakupie była również informacja ze towar zostanie wysłany z Chin i kurier będzie pomiędzy 21-36 dzien jedno do drugiego niepasuje co w takiej sytuacji mam zrobić proszę o pomoc 

oznacz moderatorów
11 ODPOWIEDZI 11

komis-bell
#21 Demiurg#

@Weronika270420 Wejdź TU, wybierz odpowiedni zakup i zgłoś problem.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@Weronika270420 Jaki czas przesyłki był w zakładce "dostawa"?  Jeżeli ten czas "3 dni" był bezpośrednio pod ceną to jest to "wróżenie z fusów" Allegro > nijak się ma do rzeczywistości > patrz na czas dostawy przewidziany przez sprzedającego w zakładce.

A na logikę > towar wysłany z Chin nie ma szans na dotarcie w ciągu 3 dni🤣

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ziolko39 Nie chodzi o to, że miał zostać doręczony w 3 dni tylko nadany - a z postu wynika, że nadany nie został w ogóle.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@komis-bell Ale czy tak jeszcze nie minęło 36 dni od zakupu.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ziolko39 Nie minęło oczywiście ale co to ma do rzeczy jeśli sprzedający zadeklarował nadanie przesyłki w 3 dni a tego nie zrobił?
Może faktycznie nadał ale nie wprowadził numeru przesyłki? Z "Chińczykiem" najlepiej wyjaśnić to w dyskusji.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@komis-bell On mógł nadać w ciągu 3 dni, ale przesyłka musi dotrzeć do granicy > a z Chin to trochę trwa > a nr. przesyłki nadają dopiero na granicy > tak jak napisał @pecela albo @az1rael > i od tego momentu możesz ją śledzić > dostaniesz maila albo sms-a z numerem przesyłki.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@Ziolko39 Nie zamawiałem nigdy nic z Chin na allegro więc nie wiem jak to tutaj wygląda ale nauczony doświadczeniem zakupowym na innych portalach myślałem, że sprzedający wprowadzają numer przesyłek międzynarodowych.

oznacz moderatorów

Ziolko39
#21 Demiurg#

@komis-bell Na Ali...... to tak działa, a i to nie zawsze > zależnie od wewnętrznego przewoźnika > a czasem ten nr potrafi się zmienić 2-3 razy > ważny będzie ten nadany na granicy (najczęściej w Komornikach) > przyjdzie mail to będziesz mógł śledzić > jak minie 36 dni to wtedy możesz spokojnie otwierać dyskusję.

oznacz moderatorów

milka1234567890
#18 Luminarz#

Kupując wiedziałeś że termin jest 21-36, czy minął czas?  Albo nie dojedzie albo inny takie są zakupy z Chin, a miało być tak pięknie i tanio.

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Jak to kurier Pocztex (nr przesyłki zaczyna się od PX), to nadanie będzie dopiero w Polsce. Transport z Chin do Polski to już ogarnia sprzedawca, dzi ęki temu nie trzeba płacić cła i VAT-u.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Jak zadeklarował że wyśle to nawet jak nadał z Chin to nie zobaczysz nr trackingu aż nie dojdzie nad polską granicę więc zostaje poczekać aż minie deklarowany w ofercie czas doręczenia 21 do 36dni 

oznacz moderatorów