Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam! Omyłkowo kupiłam struny do ukulele, kiedy się zorientowałam zobaczyłam, że skrytka w paczkomacie została już utworzona jednak towar nie został wysłany. Status paczki to 'Oczekuje na nadanie' Kliknęłam 'zwróć towar' i teraz pytanie. Czy sprzedawca zwróci mi po prostu pieniądze i po sprawie? Czy jak to ma wyglądać? Nie mam jak odesłać przedmiotu, który do mnie nie dotarł. Pozdrawiam
*Dodam tylko, że zakup był dokonany z dostawą Allegro SMART
Tak zwróci ci pieniądze tylko musisz odstąpić od umowy poprzez zwrot towaru, nawet jeśli go nie otrzymałaś, tak to wykombinowali.
W normalnej sytuacji byś mogła anulować sama zamówienie, ale sprzedawca chytrze wygenerował etykiety nadawcze byś nie mogła się tak szybko rozmyślać.
Jak to zrobić?
Wchodzisz szegoly zakupu i dokonujesz zwrotu.
Mam to zrobione. Wybrany sposób zwrotu też mam, co teraz? Muszę coś jeszcze robić czy tylko czekać na zwrot pieniędzy?
Jeśli zrobiłaś zwrot towaru to już odstapilaś od umowy. 😀I
I czekasz na kasę, sprzedawca ma aż 14 dni na to.
I
Czyli jakby nie muszę nic odsyłać ani nic, tylko czekać na zwrot pieniędzy? Dziękuję bardzo za pomoc
Czyli jakby jednak wysłał to na swoje ryzyko, ale wówczas nie odbieraj paczki, bo o rezygnacji poinformowałaś sprzedawcę jeszcze przed wysłaniem towaru.
@zuzayn Jeżeli kliknęłaś zwrot na Allegro lub w jakikolwiek inny sposób poinformowałaś sprzedawcę o swojej rezygnacji z towaru przed wysłaniem paczki, nie musisz jej odbierać, a sprzedawca musi Ci oddać całą wpłatę niezwłocznie, najpóźniej w ciągu 14 dni. Klikając zwrot na Allegro nie musisz towaru odsyłać - w tej sytuacji jest to Twoja informacja o odstąpieniu od umowy przed dostawą.
Dziękuję bardzo za pomoc