Hej. Kupiłem smartwatcha który dzisiaj po odpakowaniu okazał się zepsuty. Na początku w formularzu zaznaczyłem reklamację i wymianę, Nawiązałem kontakt ze sprzedającym przez czat na allegro i kazał odesłać żeby to sprawdzić. Niestety czas odesłania, sprawdzenia, i ponownego odesłania jest na tyle długi że zakup jako prezent traci sens więc dałem opcję zwrotu zakupu. Okazało się że pomimo iż kupiłem z Wielkiej Brytanii (tak było podane w ogłoszeniu) muszę odesłać do Chin!! koszt odesłania może przewyższać wartość zegarka czyli 400 zł. nie widzę nigdzie opcji żeby wygenerować kod darmowego zwrotu. co robić dalej?
Teraz już niestety nic nie zrobisz. Ewentualnie możesz spróbować dogadać się ze sprzedającym na tą reklamację ale nie musi się on na to zgadzać.
Odstąpiłeś od umowy więc technicznie towar nie stanowi już Twojej własności a adres do zwrotu był podany w ofercie.
Trzeba było reklamować, wtedy Sprzedajcy musiałby odebrać towar do reklamacji na swój koszt.
powiedz mi jeszcze że jak nie odeśle tego jako zwrot to będę mieć problem
jakbym wiedział że mam do Chin słać to bym reklamował, adres wyświetlił się dopiero po zaznaczeniu zwrotu
Adres do zwrotu można zobaczyć przed zakupem w zakładce ZWROTY.
Jak nie odeślesz to najpewniej problemu z tego nie będzie żadnego.
Spróbuj porozumieć się ze sprzedającym, może uda się to rozegrać jako reklamację.
zwrotu pewnie nie można anulować?
Nie. Przepisy UOPK nie przewidują takiej możliwości.
dzięki. dziurawe to allegro
jednak da się coś zrobić, po rozmowie z konsultantem allegro, miła Pani, okazuje się że jest to zwrot reklamacyjny na koszt sprzedającego im jest zobowiązany wystawić mi etykietę zwrotu. pisze to dla wiedzy innych. pozdrawiam
@galatasaray3000 co zaznaczyłeś w polu zwrot jaki dopisek tam był obok np bezpodania przyczyny czy towar uszkodzony etc?
wada wykryta podczas użytkowania
ponadto mam podejrzenia że towar pomimo wystawienia jako zegarek marki huawei nie jest oryginalnym produktem
Który z tych punktów wybrałeś zgłaszając zwrot?
W takim razie prawidłowo zgłosiłeś reklamację. Sprzedający ma obowiązek odebrać towar na swój koszt.
Otwórz dyskusję i tam poproś o pomoc allegro.