Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Jakiś czas temu mój kolega miał przypadek że wysłał buty do sprzedawcy na gwarancję po roku użytkowania. Sprzedawca niechętnie je chciał przyjąć ale po interwencji allegro przyjął paczkę i wygenerował etykietę, paczka została wysłana a sprzedawca twierdzi że paczka przyjechała pusta i butów nie było w środku. Allegro poprosiło o złożenie reklamacji u przewoźnika lecz sprzedawca omijał to pytanie , mimo próśb allegro nie dał reklamacji , allegro zagroziło że doliczy allegro protect do jego konta jeśli nie złoży reklamacji. Dodam że kolega paczkę pakował przy kurierze więc paczka była na pewno wysłana i nie była pusta. Po 3 tygodniach allegro powiedziało aby kolega wypełnil wniosek allegro protect. Wniosek został zaakceptowany i pod dyskusja była informacja dla sprzedającego że nie musi tego zwracać dla allegro. Dlaczego ? Jeśli allegro wcześniej ostrzegało. Co w takiej sytuacji ? Kolega zadowolony bo dostał kasę za buty całą wartość ale co że sprzedawcą ?
@Client:132176009 Ale na czym polega Twój problem?
Chodzi o to że sprzedawca twierdził że to kolega wysłał pusta paczkę i powiedział że podejmie kroki prawne. I on ma 18 lat , boi się że ten gość może mu problemów narobić. Jeśli allegro oddało kase i mu coś naliczyło to on może pójść na policję i mój kolega może mieć problem i być wzywany na policję...
Co Cię to obchodzi?
Buty zaginęły, Allegro wypłaciło odszkodowanie, temat zamknięty.
No wypłaciło ale czy na pewno tamten sprzedawca nie poniesie kosztów ? Odgrażał się że podejmie kroki prawne wobec mojego kolegi
Jakieś przedszkole
dzialasz w imieniu kolegi?
adwokat? Opiekun prawny czy co?