anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co o tym myśleć ?

Client:132176009
#1 Nowicjusz#

Jakiś czas temu mój kolega miał przypadek że wysłał buty do sprzedawcy na gwarancję po roku użytkowania. Sprzedawca niechętnie je chciał przyjąć ale po interwencji allegro przyjął paczkę i wygenerował etykietę, paczka została wysłana a sprzedawca twierdzi że paczka przyjechała pusta i butów nie było w środku. Allegro poprosiło o złożenie reklamacji u przewoźnika lecz sprzedawca omijał to pytanie , mimo próśb allegro nie dał reklamacji , allegro zagroziło że doliczy allegro protect do jego konta jeśli nie złoży  reklamacji. Dodam że kolega paczkę pakował przy kurierze więc paczka była na pewno wysłana i nie była pusta. Po 3 tygodniach allegro powiedziało aby kolega wypełnil wniosek allegro protect. Wniosek został zaakceptowany i pod dyskusja była informacja dla sprzedającego że nie musi tego zwracać dla allegro. Dlaczego ? Jeśli allegro wcześniej ostrzegało. Co w takiej sytuacji ? Kolega zadowolony bo dostał kasę za buty całą wartość ale co że sprzedawcą ? 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

SpeedyGonzalezz
#16 Inspirator#

@Client:132176009 Ale na czym polega Twój problem? 

--------------------------------------------------
Najszybsza mysz w całym Meksyku
oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

Chodzi o to że sprzedawca twierdził że to kolega wysłał pusta paczkę i powiedział że podejmie kroki prawne. I on ma 18 lat , boi się że ten gość może mu problemów narobić. Jeśli allegro oddało kase i mu coś naliczyło to on może pójść na policję i mój kolega może mieć problem i być wzywany na policję... 

oznacz moderatorów

Client:35386082
#13 Ambasador#

Co Cię to obchodzi?
Buty zaginęły, Allegro wypłaciło odszkodowanie, temat zamknięty.

oznacz moderatorów

#1 Nowicjusz#

No wypłaciło ale czy na pewno tamten sprzedawca nie poniesie kosztów ? Odgrażał się że podejmie kroki prawne wobec mojego kolegi 

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Jakieś przedszkole

dzialasz w imieniu kolegi?

adwokat? Opiekun prawny czy co?

oznacz moderatorów