Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
kupiłem na Allegro łódkę, która w opisie była przedstawiona jako całkowicie wodoszczelna. Po otrzymaniu i sprawdzeniu okazało się jednak, że komora akumulatora nie posiada żadnych uszczelek i woda dostaje się do środka. Sam sprzedający przyznał później w wiadomościach, że ta „wodoszczelność” oznacza jedynie ochronę przed zachlapaniem, czyli coś zupełnie innego niż zapewniał w ofercie.
Zgłosiłem sprawę do Allegro, ale dyskusja została zakończona mimo że towar jest niezgodny z opisem. Dodatkowo po odesłaniu łódki na reklamację wróciła niekompletna (brak anteny), mam filmik z rozpakowania.
Nie zależy mi na naprawie – chcę odstąpić od umowy, bo produkt nie spełnia deklarowanych właściwości i był reklamowany jako wodoszczelny, a nie jest.
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację?
Co mogę zrobić dalej, jeśli Allegro zamknęło dyskusję, a sprzedawca odrzuca reklamację mimo dowodów i sprzecznych własnych wypowiedzi?
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
@thenikiout Masz prawo zgłosić ponowną reklamację: łódka dalej przecieka, brak anteny.
Po drugiej reklamacji masz prawo domagać się zwrotu pieniędzy łącznie z kosztami przesyłek.
Zamkniętą dyskusję da się ponownie otworzyć tylko musisz podać numer oferty - transakcji i poprosić moderatorki o wznowienie dyskusji (klikasz ODZNACZ MODERATORÓW)
@br. nie wiem czy to zakup od firmy był bo przeglądarka allegro mi np pokazała 5 ofert na krzyż czegoś co pływa na akumulator do użycia dla człowieka chyba że zdalnie sterowaną
Cześć @thenikiout, podaj proszę numer zamówienia, o którym wspominasz. Przekażę sprawę do odpowiedniego zespołu.