Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Od jakiegoś czasu zniknęły oferty zakupów RATY Od Nowa.czy wiadomo co się stało.? Wiem, że zmieniły się zasady - teraz zakup od 500 PLN. Ale mimo tego przy podsumowaniu zakupów i tak nie można zrobić zakupów w tym programie. Allegro przekierowuje na stronę banku i proponuje złożenie nowego wniosku kredytowego na dany produkt. Dzwoniłem do NBP Paribas - mówią, że program istnieje nadal. Zadawałem pytania bezpośrednio do Allegro, ale oni nie potrafią mi odpowiedzieć na w/w pytanie.
Witam wszystkich. Ostatnio zauważyłem że nie mogę kupić żadnej rzeczy na Allegro na raty 0% Mam cały limit 4800 zł i jest nieprzydatny Czy wy też tak macie?
Pozdrawiam.
@migdalek2 Raty Od.nowa są dostępne, można więc kupować w ramach limitu. Zobacz tu; https://allegro.pl/pomoc/dla-kupujacych/informacje-ogolne/kiedy-nie-moge-skorzystac-z-rat-nl5Z889bKC...
Częstym powodem jest wybór towarów od sprzedawców z Chin, wtedy limit nie działa. Innym powodem mogą być opóźnienia w spłatach poprzednich rat.
No właśnie tam jest cała lista wyłączonych asortymentów z rat 0% czyli praktycznie wszystko
@migdalek2 A wszystko dla naszego "dobra". cały ten kraj schodzi na psy.😁
Też tak mam. Allegro nie potrafi mi odpowiedzieć....
hejka ,tez wlasnie wpadlem cos na raty kupic i lipa a limit tez 4800 mam i wszystko splacone ,tez myslalem ze moze bank sie wycofal ale nie .
@czarneniebo @migdalek2 czy korzystacie z filtra "raty zero" przy wyszukiwaniu ofert?
Na Allegro mamy dostępnych kilka opcji płatności ratalnych m.in. raty PayU oraz raty w ramach limitu odnawialnego od.nowa. Limitem zapłacicie za przedmioty, które dostępne są w ratach ZERO (lub gdy co najmniej połowa wartości koszyka będzie objęta ratami ZERO). Najlepiej więc już podczas wyszukiwania ofert filtrować te, w których jest taka możliwość.
Tylko, ze ten filtr nie działa...
Z zaznaczonym filtrem płatności RATY ZERO i żadnym innym... niezależnie od towaru (nawet tego, który na pewno ma RATY ZERO w opcji) ...nie pokazują się ŻADNE wyniki. I tak jest od miesięcy... można przez przypadek takie przedmioty znaleźć lub o nich wiedzieć... ale filtr nie pomoże ich wyszukać...
Co do reszty - zgadzam się, że użytkownicy nie widzą różnicy między kilkoma systemami płatności i traktują je jako ten, o który toczy się ten poemat... czyli RATY ZERO są mylone z Ratami PayU.
Reasumując: Filtr RATY ZERO kasuje wszystkie wyniki. Jakiekolwiek. Do naprawy.
@Novamente1 sprawdziłam to i wciąż działa, spójrz proszę:
To jest przedmiot z kategorii Kultura i rozrywka > Gry > Towarzyskie > Bitewne > Inne systemy. Rzeczywiście przedmioty, które ostatnio próbowałaś kupić jako metodę wygodnych płatności miały Allegro Pay, więc nie wyszukiwały się po zaznaczeniu filtra "raty zero". Ale na Allegro raty od.nowa i raty zero wciąż są dosępne.
Problem polega na tym,że raty zero pomimo iż nadal istnieją to obejmują tak mało ofert ,że nie ma z czego wybierać. Napisałem do kilku wystawców z zapytaniem o ofertę raty zero i każdy z nich pisze ,że to allegro zaznacza taką opcję płatności. Dwóch wystawców pisze z kolei,że taki rodzaj płatności jest dla nich za drogi ( że allegro pobiera wyższą prowizję) . I tak mając limit odnawialny w wysokości 3000 zł , spłacany w terminie nie mam możliwości zakupu np pelletu,bo są na całe allegro CZTERY OFERTY, przy czym tylko 2 z nich oferują dostawę. Tragedia. Trzeba szybko zamknąć ten limit i uciekać gdzie pieprz rośnie.
@adamsikadamsik To Sprzedający decydują, czy chcą udostępnić raty ZERO w swoich ofertach. Wystarczy, że włączą w ofercie promowanie za pomocą opcji wyróżnienie.
Tylko że gdzieś jest pułapka bo tych ofert nie ma.
Dokładnie. Kupowałem klika przedmiotów z limitem z BNP 1700 zł. Teraz ten limit sobie wisi bo nie ma przedmiotów do których mogę go wykorzystać...
Witam,
Niestety tych RatOdNowa nie ma praktycznie żadnych. Jeśli są to tylko przedmioty w bardzo wysokich cenach (np. ekspresy do kawy). Bardzo dużo osób chętnie korzystało z tej opcji, a od dłuższego okresu niestety nie ma takiej możliwości... Dobrze byłoby znowu to wprowadzić tak jak działało to wcześniej. Pozdrawiam
Witam. Też tak mam. Nie ma ofert zakupowych w programie raty od Nowa. Ale allegro uparcie twierdzi, że oferty są. A najlepsze jest to, że twierdzą, że zmiany które wprowadzają są aby poprawić jakość usług. W tym przypadku dla mnie porażka....
@RobiH5N1 Są raty Od.nowa. Na przykład tu; https://allegro.pl/listing?string=rower&raty-zero=1&bmatch=e2101-d3857-c3683-spo-1-2-0429 w każdej wyrywkowo sprawdzonej ofercie raty w ramach limitu są dostępne.
To wytłumacz mi jak mam to zrobić. Wielokrotnie brałem raty od. Nowa. Ale teraz nie widzę tej opcji, allegro przekierowuje mnie do nowego wniosku kredytowego.
Widzę, że są zakupy w Pay. Czy trzeba tam się zarejestrować aby program zakupy od. Nowa działał?
@RobiH5N1 Co innego raty, co innego Allegro Pay. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego.