Jaki jest cel dla którego zniszczyliście interfejs kupującego? Skąd taka złośliwość? Teraz widzę komentarze zamiast informacji o produkcie, aby zobaczyć opis produktu muszę wciskać jakieś linki. To jest jakiś koszmar i jeszcze gorsze w obsłudze niż na **piiip**s. Zresztą to wygląda jak żywcem skopiowane stamtąd.
No i kolejny problem: zakupiłem towar, wysłałem na firmę za granice, a okazało się ze dostałem zupełnie inny. I to nie jest wina sprzedającego!
W tytule jeden model, w opisie drugi, w parametrach trzeci.
Kiedy Allegro przestanie robić te "polepszenia interfejsu" w końcu??!
No i znów wrócił ten "nowy" interfejs, przewrócony z nóg na głowę, z parametrami po opisie i wszystko jest schowane w tych rozwijanych akordeonach...
Tytuł aukcji podobno jest generowany automatycznie.
Ja, jak mi się cokolwiek nie zgadza - tytuł z opisem, opis ze zdjęciami, zdjęcia z tytułem - to nie kupuję.
Stronie nie otwiera się w całości. Nie ma tego z opisem przedmioty. Na Firefox jest ok. Po wyczyszczeniu jest spoko na jeden czy dwa razy potem to samo. Adblock wyłączony. To już nie pierwszy raz jak Allegro gryzie się z Chrome.
@bruno444 a to nie jest związane z testami ukrywania pod linkiem/przyciskiem opisu i parametrów pod zdjęciami?
dramat gorej nie mogło być. Jak aliepress
No uparli się zamiast ulepszać to ciągnąć w dół do konkurencji...
Który to inteligent stwierdził aby opis produktu był rozwijany? Przecież to jest najgorsza decyzja jakakolwiek została podjęta. Programiści ani testerzy nie zwrócili uwagi że jest to kompletnie nie intuicyjne i NAJWAŻNIEJSZA część produktu jest po prostu UKRYTA?
WTF?
Cały zespół UI/UX jest do zwykłego wywalenia.
Witam serdecznie,
Kiedy zakończycie testy i wrócicie do pierwotnego rozwiązania?
@just_danZel Nie mam niestety takiej informacji.
Szanowni UI/UX designerzy Allegro,
Jak z tego mozna korzystac?
Na liscie produktow:
A na samym produkcie:
I klik klik klik milion razy zeby cos poczytac:
Zrobione jest wszystko przeciw wygody kupujacego.
Jeszcze ta waga dla pomidorow jest polecana na stronie z urzadzeniem sieciowym. Bardzo wygodnie.
Jestem z Allegro dosc dlugo zeby o tym mowic.
@xelxallegro dziękujemy za Twoje uwagi. Testujemy nowe rozwiązania właśnie ze względu na wygodę naszych klientów, która jest dla nas bardzo ważna, dlatego cieszymy się, że dzielicie się z nami swoimi spostrzeżeniami.
Ale to tutaj jest na to miejsce? Najpierw trzeba się zorientować, że to nie przeglądarka mi szaleje tylko tak to wygląda. Naprawdę otwierałem kilka różnych ofert na różnych przeglądarkach bo myślałem, że coś jest nie tak ze stroną albo sprzedający zapomnieli dodać opisu. Potem trzeba znaleźć, że coś takiego jak ta społeczność allegro istnieje. Na koniec nie ma, żadnego oficjalnego wątku o zmianach w UI, tylko ktoś się dopytał czy to tak ma wyglądać... Serio? Gdzie tu wygoda użytkownika? Już napisałem w komentarzu wyżej z czym mam problem, więc nie będę się powtarzał. Dodam tylko, że pewnie na jakimś innym sklepie olał bym to i poszedł gdzie indziej, na allegro jestem prawie 23 lata na smart mam zaoszczędzone ponad 16k zł i z sentymentu wykonałem tę "pracę", żeby znaleźć to miejsce i napisać komentarz. To nie pierwsza taka "akcja", już wcześniej zmienialiście UI na gorsze czy wpychaliście wasze paczkomaty zamiast inpostu, dawno nic nie sprzedawałem, ale prowizje też podobno nie raz podnosiliście, wszystko to nic przy tej zmianie, jak dla mnie to jest zmiana nie do przejścia. Z takiego portalu nie da się normalnie korzystać. Na samym końcu pewnie ja czy inni dodamy swoje uwagi a i tak wprowadzicie te guziki, tylko teraz nie wiadomo jak je ułożyć, horyzontalnie czy wertykalnie. No bo jak, przecież projektanci UI/UX i developerzy zrobili swoje, zapłacono im to teraz przecież nie wyrzucimy tego do kosza... Jeśli tak będzie, to trudno jest coraz więcej małych sklepów internetowych, jest w czym wybierać. Z AI coraz łatwiej ich wyszukiwać. Mój duży sentyment do allegro, nie da rady na takie dziadostwo. Może to i dobrze, bo jak to ktoś wyżej napisał, im trudniej kupować na allegro tym więcej sprzedaje na własnym sklepie(bez waszych wygórowanych prowizji).
Wtedy trzymajcie recenzje na ta wygode:
Przegladam switch Cisco:
Podobne oferty - na prawde "podobne"? Jak wyszukuje switcha Cisco, to "dell" za 419 jest "podobny"?
"Propozycje dla Ciebie" - czym sie rozni od "Podobne oferty"?
"Inni klienci oglądali również" no wiadomo ze to jest wylosowane z kategorii, ale czym sie roznie od poprzednich dwoch?
"Nasze serie produktów" -- "Nasze" -- to czyi? Sprzedawcy czy Allegro? I czym sie rozni od wyboru kategorii z katalogu?
"Zamów w jednej przesyłce" -- po co? Jaka jest szansa, ze w tych wylosowanych produktach bedzie wystepowac dokladnie to, czego ja potrzebuje?
"Propozycje z gwarancją najniższej ceny" -- to niby ja chialbym cokolwiek kupic, nie wiem co, ale po prostu taniej?
"Oferty zainspirowane Twoimi wyszukiwaniami" -- Waga na pomidory? Nigdy nie potrzebowalem.
Dywaniki albo zasilacz uniwersalny? Jak to jest powiazane zproduktem na tej stronie (Switch Cisco)?
Klient nie chce kupic aby co zeby bylo po prostu taniej. Ja chce znalezc dokladnie to, co szukalem i wygodnie to kupic, a nie patrzyc na gramofony, dywaniki i pomidory na jednej stronie.
Nawet Craigslist wyglada bardzo lepiej i wygodniej.
Wszedłem tutaj tylko dlatego, że jak się już dowiedziałem testujecie nowy interfejs, na którym na pierwszy rzut oka nie można znaleźć ani opisu ani parametrów produktów, trzeba się gdzieś wklikiwać. Poza tym jeśli coś testujecie, nie powinniście zbierać odbioru klienta na te zmiany? Przejrzałem portal, ale nie widzę nigdzie żeby można było ocenić tę zmianę. Na razie wychodzi na to, że w interfejsie nie ma miejsca na informacji o tym co kupuję, jest za to więcej miejsce żeby pokazać mi reklamy, rzeczy których nie chcę kupić. Radzę bardziej zastanowić się nad zmianami w UI szczególnie w kontekście UX, bo z takim podejściem może i będziecie mieli reklamodawców, ale stracicie klientów. Kto w ogóle pomyślał, że takie coś to zmiana na lepsze? Portal zamiast dać mi możliwość wczytania się w opis zaraz pod zdjęciem, daje mi kolejne zdjęcia innych produktów, po co, żebym miał mętlik i nic nie kupił? Jeszcze to przesuwanie tego opisu na prawo, świetnie to wygląda na monitorze panoramicznym, żeby sobie opis przeczytać muszę szukać go na krańcu monitora, świetne, gratulacje! Chyba że projektowaliście to na monitory 4:3? Prosiłbym o jakąś opcję wypisania się z takich testów, albo jeśli już to wprowadzicie dodajcie opcję starego interfejsu. Z obecnej formy serwisu nie da się korzystać i póki to tak wygląda będę szukał produktów na poszczególnych sklepach, a nie tutaj. Jak już tam znajdę na jednej stronie przejrzysty opis i parametry, to po co mam wracać na allegro, już tam zostanę i tam zrobię zakup.
No dobra, a jak mam nadal ten dupny UI to jak to wyłączyć? Bo sorry ale szmelc. A testy A/B bez opta to jest słabe.
Kurczę, a ja już napisałem do "pomocy Allegro", że mają awarię interfejsu. xD
Kto wpadł na tak chory pomysł żeby wyświetlać "Opis" i "Parametry" w jakiś budkach po kliknięciu. Allegro idziecie złą drogą. Wyciąganie najgorszych cech interfejsu chińskich serwisów nie przysporzy Wam kupujących, tylko do reszty zrazi obecnych. Te aukcje z nowym interfejsem ze "schowanym" opisem i parametrami są teraz zupełnie nieczytelne 😜
Czemu na każdej ofercie trzeba klikać ,,rozwiń,, żeby zobaczyć opis produktu albo parametry. ? Kto to wymyślił ? Przecież to jest nie funkcjonalne i gorsze rozwiązanie niż było wcześniej ..
To wynik testów albo nadal testy allegro
To niech zaprzestaną testów w tej chwili i przywrócą coś co działało.