anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co w przypadku kiedy sprzedawca sugeruje nie odbierać paczki

hollyone2606
#7 Wielbiciel

Zakupiłam dobroczynka szklarniowego, który ma max 2dni szansy przeżycia w wysyłce do 20stopni. Kontaktowałam się ze sprzedawcą w weekend przed dokonaniem zakupu w celu potwierdzenia że zamówienie zostanie wysłane natychmiast po zakupie (w sobotę opłacam, w poniedziałek wysyła). 

Niestety sprzedawca znacznie opóźnił wysyłkę, co więcej paczka do skrytki trafiła późnym wieczorem co już dawało słabą żywotność robaczków przy dostarczeniu. W momencie monitorowania wysyłki wysłałam wiadomość do sprzedawcy żeby anulował moje zamówienie bo nie tak się umawialiśmy. Sprzedawca zapewnił że anuluje. Przesyłka wyszła z punktu, jest w trakcie dostarczenia (3 dzień już jedzie). Napisałam do sprzedawcy że nie tak ustaliliśmy, na co sprzedawca odpisał żebym tej przesyłki nie odbierała. 

Czy on nie chce mnie oszukać? Jeśli ja nie odbiorę przesyłki to pewnie będzie to moją winą i nie otrzymam zwrotu środków. Czy się mylę? Co powinnam zrobić w tej sytuacji?

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hollyone2606 jak masz na piśmie, że masz nie odbierać to masz podstawę do ewentualnej późniejszej dyskusji gdyby robił problemy ze zwrotem pieniędzy.

oznacz moderatorów

hollyone2606
#7 Wielbiciel

Sprzedawca teraz uważa że połowa produktów zakupionych jest bezzwrotna i dokonał zwrotu jakiejś śmiesznej kwoty, dwukrotnie mniejszej, jak mogę to zgłosić allegro, skoro status widnieje jako że zwrócił koszta 

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hollyone2606 podaj numer paczki ? 

Może się nie dogadaliście, co innego on miał na myśli a co innego Ty, było odebrać i wtedy byś wiedział czy żyją czy nie, złożył byś reklamację a tak potraktował to jako Twoje odstąpienie i tak policzył 😞

________
Κώστας
oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Formy dorosłe żyją w warunkach szklarniowych (w temperaturze 20–25°C) około 20 dni. Samice składają średnio 3 jaja dziennie. Cykl rozwojowy tego dobroczynka trwa przeciętnie 4 dni.
Są aktywne w temperaturze od 8°C do 35°C.

________
Κώστας
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@kostas11  napisał(a):

Formy dorosłe żyją w warunkach szklarniowych (w temperaturze 20–25°C) około 20 dni. Samice składają średnio 3 jaja dziennie. Cykl rozwojowy tego dobroczynka trwa przeciętnie 4 dni.
Są aktywne w temperaturze od 8°C do 35°C.

To warunki idealne. Pewnie wyjdzie niezła gromadka 😍

oznacz moderatorów

sklep_solpio
#15 Entuzjasta

@hollyone2606 jeśli masz informacje od sprzedającego, żeby nie odbierać to tak 😉 jak jesteś konsumentem to dopóki towaru nie odbierzesz z paczkomatu lub kuriera to nie jesteś jego właścicielem.

oznacz moderatorów

hollyone2606
#7 Wielbiciel

Sprzedawca teraz uważa że połowa produktów zakupionych jest bezzwrotna i dokonał zwrotu jakiejś śmiesznej kwoty, dwukrotnie mniejszej, jak mogę to zgłosić allegro, skoro status widnieje jako że zwrócił koszta 

oznacz moderatorów

ChainSaw
#9 Pomysłodawca

Status widnieje że zwrócił koszta ,ale też pisze ile zwrócił

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@hollyone2606 w szczegółach zakupu Masz przycisk ,, zgłoś problem z zakupem ,, napisz wszystko i jak możesz załącz wiadomość od sprzedawcy sugerującą nieodbieranie paczki . Wyraźnie napisz o opóźnieniu oraz wątpliwej jakości produktu wynikającej z opieszałości sprzedającego .

oznacz moderatorów