Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć. 1 grudnia zakupiłem kartę graficzną w sklepie NEONET, która miała zostać dostarczona do 5 grudnia. 5 grudnia nawet nie została jeszcze wysłana, wiec skontaktowalem sie ze sprzedawcą, który powiedział, ze aktualnie nie mają zamówionego przeze mnie produktu i są dwie opcje - albo wyślą mi inny model karty (który wskazali i okazało się, ze był tańszy niż ta, którą pierwotnie zamówiłem), albo zwrot pieniędzy. Zgodzili się, abym dał znać w ciągu dwóch dni którą opcję wybieram. W międzyczasie zamówiłem inną kartę graficzną z innej strony internetowej, aby na pewno mieć ten model który chciałem przed świętami. Po 1.5 dnia dostałem od neonetu na czacie allegro, że karta już do mnie jedzie. W obliczu tego, ze zamowilem karte z innej strony zdecydowalem sie jednak na 'anulowanie' tej opóźnionej przesyłki, o czym poinformowałem sprzedającego na czacie allegro, oraz zleciłem 'zwrot zakupu' wybierając opcję samodzielnego zwrotu (nie przez paczkomat, czy cokolwiek, bo nie chciałem, żeby generowało mi etykietę, kiedy jeszcze nie wiedziałem kiedy ta karta przyjdzie). Sprzedający już nic na to nie odpisał, obecnie paczka jedzie do mnie, dziś kurier ma ją dostarczyć, a w systemie jest odznaczona jako "Zwrot zgłoszony". I moje pytanie brzmi: czy mogę jakoś ALBO całkiem cofnąć ten zwrot (wtedy decyduję się na pozostawienie przedmiotu), ALBO wykonać ten zwrot, ale przez dedykowane opcje allegro - tj. allegro box, czy cokolwiek (bo teraz jest zaznaczona ta opcja "wysyłka własna")
Pozdrawiam
@Client:34325958 Jeśli produkt do Ciebie jedzie, odbierz go i zwróć.
Jeżeli w formularzu zwrotu wybierzesz wysyłkę zwrotu we własnym zakresie, ale chcesz skorzystać z darmowego zwrotu lub płatnego kodu zwrotu, możesz zmienić sposób wysyłki zamówienia ze zwrotem. Aby to zrobić:
- Przejdź do zakładki Moje zakupy.
- Przy wybranym zamówieniu kliknij [szczegóły zwrotu].
- Wybierz [nadaj kolejną przesyłkę] i zaznacz sposób wysyłki zwrotu.
- Kliknij [nadaj przesyłkę].
- Pobierz etykietę lub zapisz kod.
Oświadczenia o odstąpieniu od umowy nie można prawnie anulować. Przepisy nie przewidują takiej możliwości. W praktyce, jeśli zgłosisz zwrot i się rozmyślisz- nie odeślesz towaru, to sprzedający nie zwróci Ci pieniędzy.