anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z moją paczką? Allegro One Box - brak miejsca w maszynie

kiler156
#7 Wielbiciel

Witam. W dniu 05.12.2025 miała zostać dostarczona paczka do Allegro One Box. Niestety dostałem info o braku miejsca w maszynie i zwrocie paczki do oddziału. Przy zamawianiu była informacja o gwarancji dostawy przed mikołajkami. Czy paczka zostanie dostarczona w dniu dzisiejszym (06.12.2025)? Dodam jeszcze, że inna paczka (o nr: A003AKF965) została dostarczona wczoraj. Nie można było umieścić 2 paczek w jednej skrytce jak robi to konkurencja?

Nr paczki: A003AFGXA5 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@kiler156

Po pierwsze w ofertach nie ma podanego gwarantowanego terminu doręczenia, lecz przewidywany. Przy dacie jest wyraźnie napisane "przewidywany przez Allegro termin dostawy na podstawie wcześniejszych wysyłek sprzedawcy". Przewidywany nie oznacza gwarantowany, a do tego sprzedawca nie ma wpływu na to jaką datę wyświetla Allegro. 

A jeżeli chodzi o czas doręczenia, to Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do 3 dni roboczych.

Twoja przesyłka została nadana 4 grudnia, czyli termin jej doręczenie upływa 9 grudnia. 

oznacz moderatorów

kiler156
#7 Wielbiciel

@pecela 

Nie zrobiłem screen'a ale była informacja (chyba na zielono napisane jak dobrze pamiętam), że "dostawa jeszcze przed mikołajkami" przy wyborze Allegro One Box (co potraktowałem jako gwarancje dostawy w tym terminie) a nie przewidywana dostawa do dnia jak z reguły jest podawane przy aukcjach. Dlatego właśnie zdecydowałem się na wybór tej opcji wysyłki. To prezent i chciałem być pewien, że dotrze na czas. Tym bardziej, że moja praca nie pozwala mi odebrać paczki w tygodniu ponieważ jestem kierowcą i często wracam dopiero w sobotę lub w piątek w nocy.  

Z tego co doczytałem to paczka powinna być przekierowana do innego punktu w przypadku zapełnionej maszyny gdzie czeka 24h na odbiór a w przypadku braku odbioru kurier ponownie podejmuje próbę dostarczenia przesyłki do automatu docelowego. Na stronie Allegro Delivery jest też informacja, że dostarczają w soboty (stąd moje pytanie czy będzie jutro).

Nigdzie nie napisałem, że mam pretensje do nadawcy. Sprzedawca wywiązał się i wysłał zgodnie z informacją zawartą w aukcji (wysyłka w ciągu 24h). 

Nadal nie rozumiem dlaczego nie można było umieścić 2 paczek w jednaj skrytce. Tak jak wspomniałem w poprzednim wpisie inna paczka została doręczona 05.12 do tego samego automatu i została odebrana przed 23 więc w chwili gdy przyszła informacja o braku miejsca paczka była cały czas w "paczkomacie". Inpost dorzuca paczki do skrytki nawet jak przesyła przychodzi następnego dnia a poprzednia nie została jeszcze odebrana. To tylko taka sugestia dla Allegro Delivery, że można by przemyśleć taką opcje w Allegro One Box.

oznacz moderatorów

Monika__L
#18 Luminarz

A  widzisz to małe „i” przy zielonym dostawa w poniedziałek? Wszedłeś tam zobaczyć co piszą? 

IMG_3473.png

oznacz moderatorów

kiler156
#7 Wielbiciel

Tak zdaję sobie sprawę, że to jest przewidywana dostawa. Zmylił mnie wpis o tym, że dostawa jeszcze przed mikołajkami. Normalnie przy zamówieniach robię sobie "bezpiecznik" i zamawiam tak, żeby paczka zdążyła dojść do piątku.  

oznacz moderatorów

N_Nitka28
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@kiler156 Paczka powinna zostać dzisiaj dostarczona, ponieważ została już wydana do doręczenia. 

Multiskrytki w automatach Allegro One Box są niedostępne. 

Nicol
   Moderatorka
oznacz moderatorów

kiler156
#7 Wielbiciel

@N_Nitka28 

Dziękuję za informacje. Dostałem już powiadomienie, że paczka czeka na odbiór.

Szkoda, że Allegro One Box nie posiada opcji multiskrytka bo to trochę rozwiązało by problem z małą ilością skrytek w automacie. 

Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Temat uważam za zamknięty.

Pozdrawiam

oznacz moderatorów