Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam. W dniu 05.12.2025 miała zostać dostarczona paczka do Allegro One Box. Niestety dostałem info o braku miejsca w maszynie i zwrocie paczki do oddziału. Przy zamawianiu była informacja o gwarancji dostawy przed mikołajkami. Czy paczka zostanie dostarczona w dniu dzisiejszym (06.12.2025)? Dodam jeszcze, że inna paczka (o nr: A003AKF965) została dostarczona wczoraj. Nie można było umieścić 2 paczek w jednej skrytce jak robi to konkurencja?
Nr paczki: A003AFGXA5
Po pierwsze w ofertach nie ma podanego gwarantowanego terminu doręczenia, lecz przewidywany. Przy dacie jest wyraźnie napisane "przewidywany przez Allegro termin dostawy na podstawie wcześniejszych wysyłek sprzedawcy". Przewidywany nie oznacza gwarantowany, a do tego sprzedawca nie ma wpływu na to jaką datę wyświetla Allegro.
A jeżeli chodzi o czas doręczenia, to Allegro Delivery ma gwarantowany termin doręczenia do 3 dni roboczych.
Twoja przesyłka została nadana 4 grudnia, czyli termin jej doręczenie upływa 9 grudnia.
Nie zrobiłem screen'a ale była informacja (chyba na zielono napisane jak dobrze pamiętam), że "dostawa jeszcze przed mikołajkami" przy wyborze Allegro One Box (co potraktowałem jako gwarancje dostawy w tym terminie) a nie przewidywana dostawa do dnia jak z reguły jest podawane przy aukcjach. Dlatego właśnie zdecydowałem się na wybór tej opcji wysyłki. To prezent i chciałem być pewien, że dotrze na czas. Tym bardziej, że moja praca nie pozwala mi odebrać paczki w tygodniu ponieważ jestem kierowcą i często wracam dopiero w sobotę lub w piątek w nocy.
Z tego co doczytałem to paczka powinna być przekierowana do innego punktu w przypadku zapełnionej maszyny gdzie czeka 24h na odbiór a w przypadku braku odbioru kurier ponownie podejmuje próbę dostarczenia przesyłki do automatu docelowego. Na stronie Allegro Delivery jest też informacja, że dostarczają w soboty (stąd moje pytanie czy będzie jutro).
Nigdzie nie napisałem, że mam pretensje do nadawcy. Sprzedawca wywiązał się i wysłał zgodnie z informacją zawartą w aukcji (wysyłka w ciągu 24h).
Nadal nie rozumiem dlaczego nie można było umieścić 2 paczek w jednaj skrytce. Tak jak wspomniałem w poprzednim wpisie inna paczka została doręczona 05.12 do tego samego automatu i została odebrana przed 23 więc w chwili gdy przyszła informacja o braku miejsca paczka była cały czas w "paczkomacie". Inpost dorzuca paczki do skrytki nawet jak przesyła przychodzi następnego dnia a poprzednia nie została jeszcze odebrana. To tylko taka sugestia dla Allegro Delivery, że można by przemyśleć taką opcje w Allegro One Box.
A widzisz to małe „i” przy zielonym dostawa w poniedziałek? Wszedłeś tam zobaczyć co piszą?
Tak zdaję sobie sprawę, że to jest przewidywana dostawa. Zmylił mnie wpis o tym, że dostawa jeszcze przed mikołajkami. Normalnie przy zamówieniach robię sobie "bezpiecznik" i zamawiam tak, żeby paczka zdążyła dojść do piątku.
@kiler156 Paczka powinna zostać dzisiaj dostarczona, ponieważ została już wydana do doręczenia.
Multiskrytki w automatach Allegro One Box są niedostępne.
Dziękuję za informacje. Dostałem już powiadomienie, że paczka czeka na odbiór.
Szkoda, że Allegro One Box nie posiada opcji multiskrytka bo to trochę rozwiązało by problem z małą ilością skrytek w automacie.
Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź. Temat uważam za zamknięty.
Pozdrawiam