anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co z pieniędzmi za nieodebraną paczkę?

MAMY ROZWIĄZANIE!
MarcinWaszak
#9 Pomysłodawca#

Witam. Mam taki problem. Zakupiłem kino domowe. Paczki, są dwie, miały być 18-19.07 Zapłaciłem za nie kartą, ale już odechciewa mi się czekać. Czy jeśli nie odbiorę zakupu, sprzedający odda pieniądze za zakup? Dodam, że odbiór mam mieć na poczcie. 

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
LEW433
#21 Demiurg#

A zakup od kogo? firmy czy prywatnego sprzedającego? Możesz odstąpić od umowy zakupu jak to zakup konsumencki, wejdź w zakładce "Moje zakupy" i sprawdź czy masz zwrot!

oznacz moderatorów
MarcinWaszak
#9 Pomysłodawca#

Mam zwrot, ale co mam zwrócić, jeśli nic jeszcze nie dotarło? Mam wrażenie jakby czekał, aż minie termin zwrotu. 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@MarcinWaszak zakup od firmy termin zwrotu to 14dni od dnia kolejnego po odebraniu paczki nic ci więc nie minie. To byla opłacona dostawa czy ze smartem bo jak opłacona a nie odbierzesz to ci naliczy opłatę za zwrot bo nie wywiazaleś się z umowy nieodbierając a jak duże paczki to może być i kilkadziesiąt zlotych potrącone 

oznacz moderatorów
MarcinWaszak
#9 Pomysłodawca#

Dokładnie to jest lombard. A widzę, że dni zwrotu maleją. To jak to rozumieć? 

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg#

@MarcinWaszak a tak że algorytm allegro jest upośledzony i jak paczka dojdzie to zacznie odliczać na nowo radze odebrać i dopiero zgłosić zwrot bo wysyłka pocztą wskazuje na brak smarta a to może się równać z uszczupleniem kwoty zwrotu zgodnie z regulaminem allegro o koszt powrotu paczek do nadawcy pozatym poczta nigdy nie należała do szybko realizujących przewoźników

oznacz moderatorów
MarcinWaszak
#9 Pomysłodawca#

Screenshot_20230726_205255.jpg

Screenshot_20230726_205219_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Tym się nie przyjmuj że maleje czas na zwrot, ponieważ liczy się on od czasu odebrania, jak masz zwrot a chcesz go zwrócić to klikaj zwrot.

oznacz moderatorów