Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
od pół roku, każda reklamacje która zgłaszam sprzedającym (poprzez dyskusję) kończy się odmową (nawet nie widzą towaru, jest metoda na odrzucanie na zapas) i są bezkarni. Allegro mimo udziału w dyskusji nie robi z tym NIC. Kiedyś w takich sytuacjach wypłacano z allegro protect środki i obciążano nimi czasem sprzedającego albo blokowano mu konto za takie zachowania. Teraz nie ma żadnych konsekwencji dla sprzedających. Allegro notorycznie każe mi zgłaszać sprawy policji, co jest strasznie czasochłonne i irytujące. To ja mam kłopot, to mój czas muszę poświęcić na załatwienie tego co powinno być załatwione przez allegro, bo chyba ponosi jakąś odpowiedzialność za swoje transakcje. Pobiera za to pieniądze. Wiadomo że w 90% spraw nie będą zgłoszone i chyba o to allegro chodzi! Rzecz za 40-100 zł - na policji od ręki zgłoszenia nie przyjmują, trzeba się umówić, czeka się miesiąc, potem przesłuchanie godzinę, a potem po dwóch miesiącach przychodzi odmowa wszczęcia postępowania. Na prawdę mam dosyć takich sytuacji. Ja kupujący nie mam żadnego wsparcia, żadnej ochrony. Sama zgłaszam do UOKiK i MRK ale czy to na prawdę tak powinno wyglądać? czy wsparciem nie powinno zająć się allegro? np do wyjaśnienia sprawy zablokować takiemu gagatkowi sprzedającemu konto i może by się przyspieszyło. Ja wiem, że to są czasem drobne produkty za drobne kwoty, ale błagam, no nie znaczy że wszystko po miesiącu mam wyrzucić w kosz! Najczęściej kiedy uruchamiam procedurę UOKiK i MRK to otrzymuje od sprzedających zwrot pieniędzy, i to mogę załatwić zdalnie bez wychodzenia z domu, ale to tez trwa. czyli jednak jest to dowód na to, że sprzedający byli nieuczciwi skoro po interwencji jednak się reflektują. a allegro na to nic.
@ivi-sz sprzedawca ma prawo wydać odmowną decyzję reklamacyjną i my jako Allegro nie możemy jej podważyć.
Allegro Protect wypłacamy na określonych warunkach - jeśli odrzuciliśmy taki wniosek, oznacza to, że mieliśmy do tego podstawy. A decyzję wysyłamy do Ciebie.
Dodatkowo wspomnę, że jeśli nie nakładamy ograniczeń na sprzedajacego oznacza to, że nie mamy do tego podstaw.
Natomiast jeśli uważasz, że w jakieś dyskusji doszło do naruszeń to podaj mi jej numer i zweryfikuję to.
jeśli sprzedający nie zobaczył produktu i wydaje z góry odmowę to jest naruszenie i dla allegro to nie jest podstawa do wszęcia działań.
np ostatnia dyskusja ale nie wiem gdzie znajdę nr tej dyskusji
@ivi-sz na nagraniu nie ma dźwięku, więc sprzedający nie słyszy uszkodzenia, dlatego odrzucił reklamację. W toku dyskusji otrzymałaś dokładne wyjaśnienie od nas.
na nagraniu jest dźwięk, ale widzę, że stronę dyskusji pan już obrał bez zapoznania się z tym nagraniem 🙂 typowe dla obsługi allegro
@ivi-sz wyślij proszę nagranie na maila spolecznosc@allegro.com. W treści wiadomości podaj proszę link do tego wątku.
allegro przy każdej odrzuconej reklamacji każe isc na policję, tez uważam że to jest bez sensu, ale to allegro generuje takie bezsensowne zgłoszenia. kiedys uzywało narzędzi do wpływania na sprzedających i obowiązywały jakies zasady i ochrona kupujących, było komfortowo i bezpiecznie kupić cos przez allegro, dziś - unikac jak ognia.
Aby w przyszłości unikać podobnych problemów to moim zdaniem trzeba kupować od takich co mają wysoką jakość obsługi i są już dość długo na allegro . Taki sprzedawca jest bardziej wiarygodny .
akurat ostatni przypadek - sprzedawca jest na allegro 18 lat i ma 8600 komentarzy pozytywnych i 204 negaty, więc wyglądał bardzo wiarygodnie.