Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupiłem przedmiot i opłaciłem przelewem. Dostałem informację że przesyłka się opóźni z powodu braku numeru listu przewozowego. Później sprzedający napisał że musi anulować zamówienie bo był błąd w ogłoszeniu i że zrobił zwrot pieniędzy ale nie powiedział dlaczego zerwał umowę. Napisał że mogę sobie wybrać coś innego z jego sklepu ale w tych pieniądzach które poświęciłem były produkty o wiele gorsze. Czy sprzedawca ma obowiązek dostarczyć taki towar lub podobny? Czy jeśli nie to nie powinno się ubiegać o dwukrotność zapłaty jak w przypadku zadatku? Umowa zobowiązuje a tu robią co chcą.
@KrzysiekSasin12 nie powinien, ale czasami sprzedawca niema wyjścia. Możesz domagać się wydania rzeczy w sądzie. Jak zwróci pieniądze to chyba strata czasu na takiego sprzedawcę. Możesz wystawić adekwatny komentarz jak to zwykle allegro.
@KrzysiekSasin12 Jeżeli rzeczywiście w ogłoszeniu był błąd i był on istotny, to nawet sąd nic nie zrobi.
Jak odesłał pieniądze to allegro nic mu nie zrobi. Możesz się ewentualnie sądzić.
Tak ma obowiązek wysłania, została zawarta umowa, możesz żądać wysyłki towaru poprzez otwarcie dyskusji ale jak sprzedajacy zwróci Ci środki to Allegro nić z tym nie zrobi, zostaje Ci sąd. Jeżeli zakup na zwykłym Allegro to możesz wystawić"odpowiedni" komentarz.
To do czego jest ta umowa jeśli nic nie można zrobić? Ja się nie zgadzałem na zwrot pieniędzy. Kiedyś słyszałem że ktoś kupił rower a sprzedający się nie wywiązał bo stwierdził że za mała kwotę wystawił. Wiem że w końcu musiał załatwić rower taki sam w cenie zakupu.
Jak się nie zgadzasz to zostaje sąd.🙁
To źle słyszałeś, bo rażąca różnica między ceną zakupu a ceną rynkową jest powodem dla którego zgodnie z prawem sprzedawca może żądać dopłaty lub odstąpić od umowy. Przestań januszować i problem się rozwiąże.
@KrzysiekSasin12 no chłopie, trochę wyrozumiałości! Sprzedawca też człowiek i coś mu wypaść może. Pieniądze oddał, więc w czym problem? Kup ten sam produkt u kogoś innego, skoro ten sprzedawca ci nie odpowiada i koniec tematu.
Pewnie sprzedający przestraszył się nazwiska w nicku.