Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dziś dostałem zakupiony dysk twardy przenośny 2 TB , niestety nie działa , po za diodą nic sie nie wyświetla, w laptopie ani nie ma znaków dzwiękowych i wizualnych że się włączył , zero informacji że ze działa . Ponieważ nie działa a jest z Chin , czy można to zareklamować lub nadać inną formę reklamacji , wymiana na inny sprawny czy coś... proszę o informację Witold Galli
@Client:68971601, to od Ciebie zależy, z jakiego uprawnienia (reklamacja czy odstąpienie) chcesz skorzystać. 🙂 Pamiętaj, że przy reklamacji sprzedający może oczekiwać odesłania towaru w celu jego weryfikacji.
Czyli co ?? mam odesłać to do Chin ?? .... lekka przesada , zgłosiłem problem , niech to odbiorą sami przez kuriera , Tylko jaką ja mam gwarancję ze za jakiś czas powiedzą ze wszystko było OK a ja się myliłem Wiem jedno po podłączeniu dysk powinien się pojawić na laptopie jako dodatkowy , sprawdziłem na 2 laptopach i nic , Korzystam teraz z innego dysku przenośnego i nie ma żadnego problemu . Nauczka na przyszłość aby kupować sprawdzony towar
@Client:68971601 Tanio z Chin? To trzeba odesłać do Chin..... czemu zdziwienie?
@Client:68971601 Przed zakupem warto zapoznać się z całością oferty, w tym zakładką REKLAMACJE i adresem na który należy reklamowany produkt odsyłać.
Odsyłasz na swój koszt i jeśli sprzedający uzna reklamację to musi Ci zwrócić koszty wysyłki.
Pamiętaj, że zawsze możesz skorzystać z Allegro Protect gdyby coś poszło nie tak i zostaniesz bez towaru i bez kasy ale przy reklamacji Twoim obowiązkiem jest dostarczenie towaru do sprzedawcy.
Może lekka przesada ale należało czytać co napisane w ofercie, takie rzeczy z Chin często nie spełniają "życzeń". Ale poszukaj w internecie bo może dysk jest sprawny tylko np: https://www.seagate.com/pl/pl/support/kb/usb-external-troubleshooter-003581en/
@Client:68971601 Czy to dysk SSD? Bo jeśli zwykły to potrzeba specjalnego kabelka żeby odpalił, albo podłaczenie dogniazda USB3 o wydajności przynajmniej 1A
Jeszcze uzupełnienie: jeżeli to jest taki dysk...
Musisz najpierw podłączyć obydwa kabelki USB do lapka, a dopiero potem wtyk kabelka do obudowy dysku. Inaczej nie odpali.
@br.: wystarczy, że standardowo podłączy do komputera stacjonarnego. Na pewno ma dostęp. Wtedy wystarczy jeden wtyk USB. Nie potrzeba dodatkowego zasilania poprzez drugi wtyk.
Cześć,
to znowu ja!
Dla tych osób które nie mają odpowiedniej wiedzy bo IT to nie ich działka, w naszym pięknym serwisie są dostępne dyski SSD jak na aukcji:
słowo kluczowe w wyszukiwarce: SSD 12TB (cena do 300zł)
Tak naprawdę są to karty microSD, przeważnie 64GB siedzące na plytce z oszukanym firmware które symulują pojemność 12TB, 18TB, 36TB a nawet 64TB i jak widać juz 128TB 😮 .
"Dyski" są strasznie wolne; 10MB/s write / 20MB/s read.
Są problemy z wgrywaniem danych i po odlaczeniu dysku i ponownym podlaczeniu dysku okazuje sie, ze wszystkie dane lub czesc zniknely lub są uszkodzone/nieczytelne.
Dyski są dostępne w roznych obudowach.
Sprzedawcy z chinskich portali skutecznie umywają ręce.
Proponuję daleką idącą ostrożność.
Wrzuć link do aukcji albo do sklepu sprzedającego.