Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
https://allegro.pl/oferta/iphone-14-pro-256gb-ios-16-5g-a16-48mpx-6-1-czar-13257590392
witam,
wygralam ta licytacje . Zakup ten nadal widnieje jako nieopłacony . Czy mogę za niego zapłacić (telefon) jeśli sprzedający rzekomo wystąpił już o zwrot prowizji? Z tego co rozumiem mam do tego prawo 30dni . Dodatkowo okazało się ,ze sprzedający sprzedał już w międzyczasie ten telefon komuś innemu. Co w związku z tym ? Czy nadal będę narażona na na koszty prowizji ,które maja trafić do sprzedającego skoro chciałabym nabyć ten telefon?
@Client:63922580 Jeśli sprzedający nie ma już tego telefonu to daruj sobie fatygę i go nie opłacaj. Szkoda zachodu, naprawdę. Nic dobrego z tego nie wyniknie 🙂
Tylko problem w tym ,ze prawdopodobnie będę musiała pewnie jakieś 500 zł prowizji mu zapłacić (250 bez promowania aukcji ,ok 500 z porwaniem aukcji) .. a tego nie chce . Wole już zapłacić i kupić telefon i ewentualnie go potem sprzedać niż płacić taka duża kwotę za prowizje
Nieopłacony zakup na allegro lokalnie przez 5 dni umowa jest nieważna prowizję płaci sprzedawca nie kupujący
To było zwykle Allegro od prywatnej osoby ( nie Allegro lokalnie)
@Client:63922580 Sprzedający twierdzi, że sprzedał już telefon gdzieś indziej? Jeśli tak to nie opłacaj zakupu ani nie daj sobie wmówić, że musisz pokrywać jakiekolwiek koszty prowizji, promowania itp.
Ciebie to nie dotyczy!
Generalnie sytuacja wyglądała tak ,ze zakup by zrobiony niechcący (wygrana licytacja) . Napisałam do Pana ,ze nie jestem w stanie za ten zakup zapłacić . W między czasie ja sprawdziłam ile poniosę kosztów prowizji dla pana za anulowanie zakupu i zdecydowałam się jednak zapalić za ten telefon (bo 500 zl prowizji do zapłaty z mojej strony to dużo) . Jak w dyskusji poruszyłam ten temat i napisałam, ze jednak zdecyduje się na kupno telefonu to sprzedający odpisal ,ze złożył juz wniosek o prowizje dla siebie i ,ze w międzyczasie sprzedał juz ten telefon komuś innemu ,choć zakup ten widnieje jeszcze jako nieopłacony ( opłacić mogę w ciagu 30 dni,a wygrana aukcja była 14go lutego)
Zapytam już z czystej ciekawości. Jak można niechcący wygrać licytację na kwotę 5300 zł?
Jak nie ma towaru to co chcesz opłacać? masz wiadomość od sprzedającego że nie posiada >tak? A koszty wystawienia, prowizja to sprawa spzredajacego nie twoja.
@Client:63922580 Ty jako kupujący nie musisz opłacać zakupu ani też pokrywać kosztów prowizji. Ewentualna prowizja to problem sprzedającego!
Obrazków nie widać - musi je zatwierdzić moderacja.