Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Gwoli wstępu: dużo oglądam filmów na PC. Dlatego używam słuchawek 5.1 z kablem 4xRCA. I z tym wiąże się pewna historia: zakupiłem na Allegro słuchawki 5.1, które okazały się spalone – nie będę tu podawał nicku allegrowicza. Po podłączeniu słuchawek do komputera, pojawiło się głośne brzęczenie prądu wewnątrz komputera. Przy kolejnej próbie włączenia ledwo się zaczął rozpędzać wentylator, następowało wyłączenie napięcia i po chwili kolejna próba uruchomienia komputera.
Jako efekt podłączenia spalonych słuchawek spalił się kabel SATA HDD dysku twardego. Kable podłączeniowe prądu i szyny danych sdd są podłączone przez szufladę z laptopa. Oba prawie wyskoczyły z gniazd połączeniowych - wystarczyło je tylko docisnąć i wszystko jest w porządku.
Zwrot został wysłany do sprzedającego przez Inpost (sprzedający otrzymał numer zwrotu przesyłki) i przez 2 tygodnie widniała informacja, że zwrot jest w czasie weryfikacji. Po interwencji Allegro status zwrotu został zmieniony na zwrócony. Sprzedawca wprawdzie zadysponował wam zwtot tych środków, ale otrzymał od Allegro Finanse informację, że zwrot nie jest możliwy. Allegro poprosiło mnie o podanie w dyskusji, danych do zwrotu. Niestety, Sprzedający w terminie nie zwrócił pieniędzy. Allegro przekierowało mnie na stronę Wybierz produkty, za które chcesz otrzymać rekompensatę – czyli do Programu Ochrony Kupujących. Złożyłem wniosek i po tygodniu otrzymałem rekompensatę. Po jej otrzymaniu sprzedający jeszcze raz otworzył dyskusję, że i tak by mi oddał te pieniądze. Więc otrzymał wykład prawny dotyczący terminów zwrotów pieniędzy za zwrot towarów.
Co wy na to? Jakie macie pomysły, aby chronić się przed takimi allegrowiczami?
@piotr_kast sprzedający nie może otworzyć dyskusji. Nie, takie rzeczy się zdarzały i się zdarzają - do tego jest POK.
@piotr_kast POK jest po to żebyś nie musiał szukać sposobu aby się ,,chronić się przed takimi allegrowiczami ,,
Tak, masz rację Demiurg., ale wysłali mi zapytanie z POK, co można poprawić w ich usługach, więc im odpisałem. Przede wszystkim moja propozycja polegała na tym, że od momentu skorzystania z POK, wszystkie kolejne oferty powinny być oznaczone znacznikiem (aby nie przebijać się przez treści negatywów sprzedawcy), że sprzedawca miał sprawę z POK. I to w ten sposób, aby nie dał rady więcej tego usunąć.
Jednak najbardziej bulwersujące w tej sprawie jest to że te słuchawki surround z wejściem 4x RCA o mało co nie spaliły mi dysków komputera. Czy ktokolwiek jeszcze miał ten problem z zakupionymi rzeczami na Allegro? Czy tylko mnie, jak dotąd się to przytrafiło?
@piotr_kast Jest tu wiele spraw, wiele problemów jak od strony kupujących jak i sprzedających, Ci wszyscy co tu piszą są "zaawansowanymi" sprzedającymi i w wielu wątków nie pochwalają takiego sposobu rozwiązywania problemów, krotko są bardziej po stronie sprzedających.🤗