anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co zrobić kiedy pomyłkowo poszło do paczkomatu?

tezz10
#8 Zapaleniec

Kupiłem kilka przedmiotów od kilku sprzedawców, przy zakupie w lewej części ekranu widziałem adres na który chciałem wysłać, nie zauważyłem nic o paczkomacie, klik, klik i... dostaję maila, że poszło do paczkomatu. W dodatku w mieście, w którym nie mieszkam od 10 lat. Napisałem do wszystkich sprzedawców. Odpowiedź negatywna - nie da się już przekierować. Zostaje mi odstąpienie od umowy kupna, zwrot przez nieodebranie, i ponowny zakup. Czy mam inne opcje?

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

nie Masz innych opcji ... no ew. podróż do maszyny  , którą wybrałeś , może nie wybrałeś , ale zaakceptowałeś podpowiedź .

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@tezz10

Dopóki przesyłki nie zostaną wydane do doręczenia, to można je wycofać lub przekierować. Są to czynności jakie przewoźnik wykonuje na wniosku nadawcy na podstawie ustawy (art 18 ust 1 ustawy Prawo pocztowe). Nie ma tu znaczenia czy ma on taką usługę w swoim regulaminie lub cenniku. 

oznacz moderatorów

tezz10
#8 Zapaleniec

Dziękuję za odpowiedzi @mdrogeria i @pecela 

Kliknąłem zwroty dla przesyłek nie wybierając formy wysyłki, jak sugerowano w innym wątku tu na forum. Zobaczymy co z tego wyniknie.

Swoją drogą zdarzyło mi się to drugi raz ostatnio. Nie jestem nowy na Allegro. Mam konto od 24 lat. Nigdy wcześniej nic takiego mi się nie zdarzyło. Nigdy też na **piiip**, **piiip** itp gdzie też mam sto adresów i **piiip**ziliard paczkomatów.

oznacz moderatorów