Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupilem w firmie bowit amortyzator przedni do auta,sprzedajacy przyslal mi produkt zupelnie nie zgodny z zakupem ( tylny) kiedy zareklamowalem przedmiot,sprzedajacy oswiadczyl ze zwrotow nie przyjmuje ani nie nie uznaje reklamacji,zgodnie z prawem mam 14 dni na odstapienie od zakupu nawet nie podajac przyczyny,po dlugotrwalej dyskusji i wsparciu Allegro,sprzedajacy zostal zmuszony do uznania mojej reklamacji,jednak okazalo sie ze po tym incydencie sprzedajacy wpisal mnie na czarna liste i zablokowal zakupy.Czy do tego stopnia nie uczciwi sprzedajacy powinni prosperowac na allegro ? maja gdzies prawo i przepisy,nawet posowa sie do szantazu piszac ,,Jeśli usunie Pan niesłusznie wystawiony komentarz/ opinie który nie jest zgodny z stanem faktycznym w ramach wyjątku przyjmiemy od Pana używany amortyzator .''Tym samym sugerujac ze przedmiot byl uzywany przezemnie,ale jak mozliwe zalorzyc tylny amortyzator jako przedni,odeslalem niezwlocznie zakupiony przedmiot ale i tak sprzedajacy do konca byl uparty,piszac,,Mamy 14 dni na zwrot środków licząc od dnia następnego po otrzymaniu towaru .''Pomijam fakt ze dwa razy ponioslem koszt wysylki,jednak czy zdarzylo sie komus kupowac cos w tej firmie i napotkac na tak razaca nie uczciwosc ?
po 1: nie podajemy loginów 🙂
po 2: źle wykombinowałeś, było zrobić zwrot 14 dni, i tyle, bez powodu 🙂
A sprzedający zrobił taki bezsens, że sam tego nie rozumiem, nie miał powodu dodawać cię do CL.
Dla mnie bez sensu głupie postępowania sprzedającego i tyle, takie.. no.. głupie no..
To firma? To możesz skontaktować się z rzecznikiem konsumenta, on postawi sprzedawcę do pionu. I prowadź dalej dyskusję, prosząc pracownika Allegro o pomoc za każdym razem, gdy sprzedawca będzie pisał bzdury. .
Najlepiej bez tych rzeczników, ale podaj w dyskusji, że prosisz allegro o usunięcie z CL,
ponieważ sprzedający nie miał prawdziwego powodu by cię tam umieścić, i tyle 🙂
<głaszcze kotki sołtysa> 🤗
Jak juz wspomnialem sprawa sie zakonczylo poprzez ingerencje wlasnie Allegro,zgodnie z prawem zostaly mi zwrucone pieniadze za towar ale za kare zostalem wpisany na czarna liste i zablokowany jako kupujacy,co jest chore
zablokowany jako kupujacy
czemu? to tylko CL, allegro cię zablokowało? 😮 kupuj gdzieś indziej 🙂
Nie Allegro tylko firma z ktora prowadzilem spor,nie chodzi o to czy mam kupowac gdzie indziej ale o to ze dzisiaj ja ,jutro ty,tylko dlatego ze ich zdaniem ich reklamacje nie dotycza
@andrzejlinert Sprzedawca wprowadzał Cię w błąd. Zwroty musi przyjmować jako firma, a reklamacje także jako firma i jako osoba prywatna. On nie ma 14 dni na zwrot środków po otrzymaniu towaru, tylko ma 14 dni po otrzymaniu oświadczenia o rezygnacji, a wstrzymać ze zwrotem środków może się tylko do chwili otrzymania towaru. Jednak w Twoim przypadku to nie było odstąpienie bez podania przyczyny, tylko reklamacja z powodu niezgodności z opisem, a w takim przypadku powinieneś otrzymać po odesłaniu zwrot całej wpłaty i koszt odesłania. Zakończyłeś już tę Dyskusję na Allegro? Jeśli nie, domagaj się zwrotu wszystkich kosztów. Jeśli zakończyłeś, poproś Allegro o pomoc tu; https://allegro.pl/pomoc/kontakt?kategoria=65a29468-5e40-4672-a8d6-e0a1f77e6d3a&subjectId=5d429015-5...
Na czarną listę może Cię wciągnąć i nic na to nie poradzisz. Nieudacznicy zazwyczaj wciągają na te listy kupujących, którzy znają swoje prawa i potrafią je egzekwować.
@andrzejlinert Skoro wystawiłeś negatywny komentarz i nie polecasz tej firmy to jak chcesz robić dalej u niej zakupy? Swoje pieniądze odzyskałeś razem z pieniędzmi za wysyłkę.
Nie napisałeś jaki amortyzator był na zdjęciu w aukcji! Tylny czy przedni?
Widze ze rozumujesz jak sprzedajacy,skoro na zdjeciu jest amortyzator i w opisie jest opisane ze to przedni a u mechanika okazuje sie ze to tylni,to znaczy ze to moja wina ? czy ja jako kupujacy musze sie na tym znac,czy sprzedajacy powinien wiedziec co sprzedaje ?Poza tym napisalem wyraznie ze nie dostalem zwrotu za wysylki.Rozumujac tak mozna myslec ze prawo kupna czesci samochodowych powinni miec tylko mechanicy zeby sprzedajacy im nie kierownicy zamiast kola bo w opisie bedzie ze to kolo
Zadałem proste pytanie na które nie potrafisz odpowiedzieć: jaki był na zdjęciu. Owszem sprzedawca powinien wiedzieć co sprzedaje ale mógł się pomylić w tytule podczas kopiowania aukcji. Mógł być to jego błąd.
Cała sprawa jest dziwna bo ten sprzedawca sprzedaje amory opisane naklejkami z kodami i nie powinno być problemu z przyjęciem i wymianą na właściwy. Albo mówimy o jakimś innym sprzedawcy.
Tam gdzie ja kupuję nie robią problemu z wymianą części jeśli nie pasuje. Jest oznakowana i zawsze deklarują możliwość oddania w ciągu 7 dni jeśli nie była zamontowana.
Nie,nie byl montowany,zostal dostarczony na adres mechanika gdzie stal moj samochod,zaraz po dostarczeniu ,echanik zadzwonil do mnie i poinformowal ze to jest amortyzator tylny,odrazu moj telefon do sprzedajacego i jego arogancka odpowiedz ze on reklamacji nie przyjmuje,poniewaz on sprzedajac czesci uzywane reklamacji nie uwzglednia ,pozatym kiedy mu powiedzialem ze przy zamowieniu podalem bardzo dokladny opis przedmiotu stwierdzil,,Nikt tego nie czyta''w opisie bylo dokladnie napisane amortyzator przedni,lewy a sprzedajacy stwierdzil ,,Kupił Pan to co było na zdjęciu'' totalna bzdura wystawiajac np pralke na sprzedaz umieszczac zdjecie lodowki,jeszcze raz powtarzam,ja nie musze byc znawca a sprzedajacy powinien wiedziec co sprzedaje,chyba ze tez nie musi byc znawca,pomijajac fakt ze co by nie mowic ma obowiazek uznac zwrotu towaru bez podania przyczyny w ciagu 14 dni a on jeszcze sie obraza i umieszcza mnie na CL,prosze poczytac opinie na jego stronie online,nie jest to jednostkowy przypadek z tym sprzedajacym,w moim przypadku Allegro odpowiedzialo,,Jeśli zakup miał charakter konsumencki, Kupujący może odstąpić od umowy bez podania przyczyny. Ponadto ma również możliwość skorzystania z reklamowania towaru z tytułu rękojmi.'' Nadal uwazam ze tacy ludzie liczacy ze nie jeden nie zwruci sie o pomoc do Allegro nie powinni prosperowac i zerowac na kupujacych
Po za tym,tak wstawilem negatywny komentarz poniewaz sprzedajacy uwazal ze jego reklamacje nie dotycza,a ty uwazasz ze powinienem wstawic pozytyw ?
beznadziejny ten sprzedawca jakiś, rozumiem, że coś ktoś mu wciska, ale zamiast przeprosić to wrzuca na CL 😐