Cześć. Moje zamówienia zostało wysłane kurierem DPD, niestety utknęło w ich dystrybucji i nie mogę nawet zrobić awantury za przetrzymywanie mojej paczki. Z InPost dostawa trwała 1-2 dni i od razu dostawałem numer przewozowy do śledzenia mojej przesyłki. Dlaczego już nie mogę wybrać opcji dostawy do paczkomatem lub kurierem InPost? Czemu nie dostaję numeru przesyłki od DPD?
Bo przewoźnikiem nie jest DPD lecz Delivery. DPD to tylko podwykonawca. Delivery ma swoje własne numery przesyłek i działa to jak widać. Ps. jak Ci w razie czego każą dyskusje sprzedawcy zakładać jak paczka zaginie to on też nie ma kontaktu... Podaj numer przesyłki i oznacz moderatorów. Wejdą to spróbują poszukać. Tylko przez Allegro czasem coś się da pomóc...
Niestety tutaj jak chce się mieć na cokolwiek wpływ to tylko normalnie płatne przesyłki...
Dzięki za iluminację. Dla mnie jako klienta te zmiany z przewoźnikami są zdecydowanie na minus. To moje kolejne zakupy gdzie nawet nie miałem możliwości wyboru sposobu dostawy ani przewoźnika.
Cały czas masz taką możliwość i to Ty w Formularzu Dostawy i Płatności wybierasz najbardziej dogodną metodę dostawy dla Ciebie. Przesyłka AD0R71MBHNJCDBLD7 została przyjęta w oddziale doręczającym.
Absolutnie nie. Dodałem jeszcze raz do koszyka ten sam towar, od tego samego sprzedawcy. Jedyne co mogę to dodać uwagi.
@kudlatyIE To dlatego, że w tej konkretnej ofercie, sprzedający nie udostępnił żadnych innych dostaw.