anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu nie dostaję numeru przesyłki od DPD?

kudlatyIE
#8 Zapaleniec

Cześć. Moje zamówienia zostało wysłane kurierem DPD, niestety utknęło w ich dystrybucji i nie mogę nawet zrobić awantury za przetrzymywanie mojej paczki. Z InPost dostawa trwała 1-2 dni i od razu dostawałem numer przewozowy do śledzenia mojej przesyłki. Dlaczego już nie mogę wybrać opcji dostawy do paczkomatem lub kurierem InPost? Czemu nie dostaję numeru przesyłki od DPD?

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bo przewoźnikiem nie jest DPD lecz Delivery. DPD to tylko podwykonawca. Delivery ma swoje własne numery przesyłek i działa to jak widać. Ps. jak Ci w razie czego każą dyskusje sprzedawcy zakładać jak paczka zaginie to on też nie ma kontaktu... Podaj numer przesyłki i oznacz moderatorów. Wejdą to spróbują poszukać. Tylko przez Allegro czasem coś się da pomóc...

Niestety tutaj jak chce się mieć na cokolwiek wpływ to tylko normalnie płatne przesyłki...

kudlatyIE
#8 Zapaleniec

Dzięki za iluminację. Dla mnie jako klienta te zmiany z przewoźnikami są zdecydowanie na minus. To moje kolejne zakupy gdzie nawet nie miałem możliwości wyboru sposobu dostawy ani przewoźnika.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kudlatyIE 

Cały czas masz taką możliwość i to Ty w Formularzu Dostawy i Płatności wybierasz najbardziej dogodną metodę dostawy dla Ciebie. Przesyłka AD0R71MBHNJCDBLD7 została przyjęta w oddziale doręczającym.

Grzesiek
   Moderator Allegro Gadane
oznacz moderatorów

kudlatyIE
#8 Zapaleniec

Absolutnie nie. Dodałem jeszcze raz do koszyka ten sam towar, od tego samego sprzedawcy. Jedyne co mogę to dodać uwagi.allegro delivery options 2026.jpg

oznacz moderatorów

San_set
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@kudlatyIE To dlatego, że w tej konkretnej ofercie, sprzedający nie udostępnił żadnych innych dostaw.

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów