Mam allegro smart ,zamawiam towar z dostawą na adres ,jedynym kurierem w sklepie jest słowo "kurier" gdzie po zamówieniu towaru okazuje się ,że to allegro pocztex,czyli poczta polska ,przesyłka po dotarciu na poczte ,nie jest dowożona na adres i wysyłana jest informacja ,ze przesyłka nie może być dostarczona i czeka na odbiór na poczcie ,co w moim wypadku wiąże się z trasa ponad 30 km
@instalacjeenerge podziękuj Allegro zmienili dla Twojego dobra, teraz w smart Allegro wybiera za Ciebie najlepszą metodę 🙂 zmiana ma na celu wysłanie One Kurierem należącym do allegro ale jak sprzedawca go nie udostępnia to przydzielają co innego i nie masz na to wpływu ani sprzedawca 😞
Cześć @instalacjeenerge, podaj proszę numery przesyłek przy których wystąpiła taka sytuacja.
to tylko ostatnie o wcześniejszych nie chce mi sie szukac
Poczta Polska
PX7350823956
Poczta Polska
PX7377237927
Za wybór poczty podziękuj Allegro. Natomiast ogólnie poczta zeszła na psy i dotyczy to większości paczek. Miałam podobne problemy zarówno z paczką którą odbierałam jak i paczką, którą wysyłałam (żadna nie miała nic wspólnego z Allegro, normalnie płatne, nie smarki). Wygląda na problem ogólny nie tylko w jakimś rejonie. W obu przypadkach paczki leżały sobie kilka dni na poczcie rzekomo awizowane, żadnego awizo ani kuriera nie widziano... U mnie kilka osób w domu w tym czasie. A tam gościu codziennie dzwonił i lamentował, zże jak coś pojedzie i odbierze - im się nawet smsa czy maila nie chciało mu wysłać. Dopiero jak śledzenie zerknęłam to paka 3 dni już leżakowała...
Składasz reklamację na awizowanie bez próby doręczenia (jest taka opcja w formularzu na stronie https://ereklamacje.poczta-polska.pl/wniosek_reklamacyjny/customer-type) i opisujesz problem. I tak robisz za każdym razem jak zamiast przesyłki otrzymasz awizo.
OK! Dzięki ,spróbuję ,chociaż ( państwo w państwie czyli poczta polska) cienko to widzę