anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu przesyłki nie docierają na czas lub są zwracane do kupującego?

kamyss
#7 Wielbiciel#

Od jakiegoś czasu przesyłki jakie zamawiam nie docierają na czas lub są zwracane do sprzedającego. Jestem na allegro ponad 20 lat i pierwszy raz tak mi się dzieje. W ciągu miesiąca zamówiłam parę przesyłek i są z opóźnieniem czasami paru dniowym albo ostatnio została przesyłka zwrócona do sprzedającego. Tłumaczył się tym że kurier wziął zła przesyłkę i moja musiała być zwrócona. 

Jak tam można traktować sprzedających. Co się dzieje na tym Allegro? Jak tu kupować jak takie są problemy 😞 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

musashi2007
#13 Ambasador#

A jakie formy dostawy wybierałeś?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Jak allegro one, allegro one box to wybierz inną metodę dostawy. Oni tak mają. Komunikaty pięknie informują o dostawie jutro, a posty na forum mówią co innego. Sprzedawca udostępnia to to pod przymusem. Jest to WARUNEK KONIECZNY do wysyłek smart. A potem wiecznie się tłumaczy. A to kurier przez 3-5 dni nie odbiera paczek, a to wsiąkło w czarnej dziurze na tydzień, a to przez kilka dni jest doręczana do punktu docelowego, a to została odesłana do nadawcy bez próby dostawy z powodu przepełnionego boxa. Takich postów jest tu od groma. Prawie co dzień po kilka nowych. 

Jeśli zaś chodzi innych dostawców to wtedy trzeba się temu bliżej przyjrzeć...

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów