anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Cztery miesiące temu kupiłem ładowarkę do telefonu, która nie działała, więc ją zwróciłem

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

Cztery miesiące temu kupiłem ładowarkę do telefonu, która nie działała, więc ją zwróciłem, a cztery miesiące później sprzedawca grozi mi złożeniem skargi na mnie za zniszczenie produktu. Co z tego może wyniknąć?

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

Client:44052296
#21 Demiurg#

Czemu zwróciłeś? Jak coś jest niezgodne z opisem to się składa reklamację.

oznacz moderatorów

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

ponieważ skontaktowałem się ze sprzedawcą, a sprzedawca poprosił o zwrot towaru

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Ale w ramach procedury reklamacji a nie ustawowego zwrotu 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Maksym37Sierg masz w korespondencji, że ładowarka nie działała I sprzedawca każe ci ją odesłać?

Ja bym zgłosił problem poprzez dyskusje allegro i przedstawił zgromadzone materiały 

oznacz moderatorów

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

otwarto spór i zwrócono pieniądze

oznacz moderatorów

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

Otwarto spór czyli złożyłeś reklamację i sprzedający ją uznał, bo zwrócił pieniądze?
To o co dokładnie teraz ma zastrzeżenia?
może jednak zwróciłeś nie mówiąc, ze to reklamacja, bo ładowarka nie nie działa.
Może sprzedawca zapomniał, że złożyłeś reklamację, którą uznał? to przypomnij mu.

oznacz moderatorów

Syrena_zT
Moderatorka
Moderatorka

@Maksym37Sierg z Twojej dyskusji wynika, że złożyłeś reklamację, a sprzedający ją uznał i zwrócił środki. Sprzedający ma obiekcje co do swojej decyzji? 

Alicja
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

Oto co napisał mi sprzedawca po 4 miesiącach-----Zgodnie z wystawieniem opinii niezgodnej z prawdą oraz stanem faktycznym przedmiotu , jesteśmy zmuszeni zgłosić sprawę , za podawanie informacji niezgodnych z rzeczywistością oraz obrażanie , zniesławienie sprzedającego . Dodatkowo paczka wysłana przez Pana w sposób niezgodny ze zwrotami konsumenckimi. Zostało również uszkodzone opakowanie urządzenia na co są dowody w formie fotografii oraz filmów.

Zgodnie z artykułem

" art. 233 § 1 Kodeksu Karnego" (art. 234 Kodeksu Karnego) (art. 209 Kodeksu Karnego" (art. 190 Kodeksu Karnego) (art. 190a Kodeksu Karnego)

Każde zamówienie jest sprawdzane indywidualnie , oraz pakowanie produktów jest nagrywane.

Każdy zamówiony przedmiot jak ma wiele zdjęć . 

Każda wysyłka zawiera protokół wysyłkowy w którym również wynika że przesyłka została wysłana w terminie.

Rzekome Informacje iż produkt nie jest zgodny z opisem są zniesławieniem oraz oszczerstwem . Przedmiot jest zgodny z opisem . 

Produkt wysłany w nagannym stanie jest podstawą do zgłoszenia sprawy zgodnie z artykułami wyżej wymienionych.

Dlatego w związku z zaistniałą sytuacją, wystawioną przez Pana opinią nie zgodną z prawdą . Jesteśmy zmuszeni zgłosić sprawę .

Jednakże wstrzymam się z decyzją do poniedziałku , jeśli opinia ulegnie zmianie sprawa nie będzie zgłoszona.

Art. 212 (Zniesławienie)

Art. 234 (Fałszywe oskarżenie

)

oznacz moderatorów

Client:35386082
#15 Entuzjasta#

A! to sprzedawca ma zastrzeżenie co negatywa i wystawionej mu opinii, nie do reklamowanego i odesłanego przedmiotu. 😂

Możesz to pismo zignorować w nadziei, że sprzedawca nie pozwie Cię do sądu, albo poczekać i ewentualnie później w sądzie udowadniać, że to co napisałeś to prawda.
Możesz też zmienić wystawioną opinię.

oznacz moderatorów

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

"dlaczego pani pisze, że mój telefon nie obsługuje szybkiego ładowania telefonu REALME 12+ 67W? Dlaczego nie możesz po prostu przyznać, że ładowanie może być wadliwe. Dlaczego, gdy aplikacja pocztowa pokazuje, że zwrot został dostarczony, piszesz mi, że go nie masz? Teraz jest jasne, dlaczego mam o Tobie taką opinię?"   Co napisałem w recenzji. Co w tym obraźliwego?

oznacz moderatorów

pecela
#18 Luminarz#

@Maksym37Sierg

Są różne standardy szybkiego ładowania. Telefon Realme 12 obsługuje standard SuperVOOC. Niestety technologia VOOC (i jej odmiany) nie są kompatybilne z technologią Quick Charge i USB Power Delivery.

Tak więc sprzedawca miał rację, pisząc że twój telefon nie obsługuje szybkiego ładowania. 

oznacz moderatorów

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

Po podłączeniu do telefonu ładowanie wyłączyło się po 5 sekundach działania. To był powód powrotu. W czym się mylę?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Błąd polega na tym ze piszesz dziwną opinię nie mając wystarczającej wiedzy technicznej żeby oceniać tą konkretną ładowarkę. Nie pasowała, zwróciłeś, ale jakim prawem i po co oceniasz sprawny sprzęt?

oznacz moderatorów

Maksym37Sierg
#7 Wielbiciel#

Po pierwsze, jaką wiedzę trzeba posiadać, aby zrozumieć, że ładowarka nie działa? Czy uważasz, że nie może być wadliwy? A tak w ogóle, to recenzja, którą wystawiłem nie dotyczy ładowarki, a stosunku do kupującego. Przeczytaj uważnie

oznacz moderatorów

Monika__L
#17 Koryfeusz#

Zatem nie przeczytałeś ze zrozumieniem co napisał 

oznacz moderatorów