anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy allegro może mi udostępnić informacje o opiniach na temat sprzedającego starszych niż rok?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:87773354
#7 Wielbiciel#

Cześć,

Prowadzę obecnie dyskusję z osobą sprzedającą sprzęt komputerowy. Oferta wydaje się dość atrakcyjna, ale jednocześnie mam przeświadczenie, że jest podejrzana z uwagi na fakt, że osoba sprzedająca posiada konto na allegro od ponad 8 lat, a mimo to nie ma wystawionej żadnej opinii/komentarza. 

Osoba ta utrzymuje, że rok temu również sprzedawała podobny sprzęt i wszystko odbyło się bez problemu, ale nie mogę tego zobaczyć, bo allegro usuwa opinie starsze niż rok. 

Czy istnieje jakiś sposób, żeby jednak uzyskać dostęp do pełnej historii sprzedaży dla danego sprzedawcy? 

Oczywiście wiem, że zakupy mogę tutaj zrobić bezpiecznie, tj. jeśli towaru nie dostanę, lub dostanę uszkodzony, zostaną mi zwrócone pieniądze, ale obawiam się, że już z wyegzekwowaniem kwoty od takiej osoby przez allegro nie będzie łatwo, jako że zalatuje tutaj mocno kontem bankowym założonym na fałszywe dane, na które trafi przelew - wówczas te pieniądze są praktycznie nie do odzyskania. 

oznacz moderatorów
3 ODPOWIEDZI 3
xyz96
#21 Demiurg#

Allegro nie udostępni Ci wglądu w komentarze sprzed ponad roku. Allegro nie udostępnia osobom trzecim informacji o kontach innych użytkowników.

oznacz moderatorów
v3sp3r
#7 Wielbiciel#

Cześć znalazłeś jakieś rozwiązanie?

oznacz moderatorów
Knowhere
#21 Demiurg#

@Client:87773354 "osoba sprzedająca posiada konto na allegro od ponad 8 lat, a mimo to nie ma wystawionej żadnej opinii/komentarza" - bo, zgodnie z nową polityką allegro, oceny znikają po roku (niekoniecznie musiał coś wystawiać przez ten czas, a jeśli nawet, to równie dobrze mógł nie dostać komentarza, bo kupujący ostatnio się rozleniwili i dość często tego nie robią, skoro nie przynosi to im żadnych korzyści)?

"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄

oznacz moderatorów