anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy Allegro paczkomaty inpost dostarcza w sobotę 27 grudnia?

Myerinio
#2 Obserwator

Zakup zrobiony 22.12, paczka wysłana 23.12, dostarczona do docelowej sortowni inpostu dzisiaj tj. 27.12 (sobota) o godz. 03:32.

W drodze
Przewidywana dostawa w punkcie: sob. 27 gru

Mamy godzinę 19, a status się nadal nie zmienił, więc najpewniej już dzisiaj paczka nie dotrze. Zadzwoniłem na infolinię inpostu gdzie zostałem poinformowany, że ta paczka nie ma wykupionej usługi doręczenia w weekend. Od lat zamawiam z allegro i zawsze w soboty paczki dochodziły - czy tu jest jakiś wyjątek? Bardzo mi na tej rzeczy zależało.

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

_HolaOla_
Moderatorka Allegro Gadane

@Myerinio jeśli paczka do tej pory nie trafiła do paczkomatu to trafi do niego dopiero po weekendzie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Myerinio
#2 Obserwator

@_HolaOla_  Niestety na to wygląda. But again - jak to jest że paczki allegro są dostarczane w soboty?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Myerinio wszystkie paczki Inpost nadane 22.12 po godzinie granicznej i 23.12 bez usługi paczki w weekend będą doręczane 29.12.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Myerinio
#2 Obserwator

@_HolaOla_  Nadana wt. 23 gru 09:28

Nie da się na allegro dopłacić do usługi paczki w weekend, bo chyba jest ona dla każdej paczki?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Myerinio nie, nie ma możliwości na Allegro dodatkowego wykupienia usługi paczka w weekend. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Myerinio
#2 Obserwator

@_HolaOla_ Czyli paczki z allegro nie mają usługi doręczenia w weekend?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Myerinio mają, ale nie można jej dodatkowo wykupić. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Myerinio
#2 Obserwator

@_HolaOla_ W takim razie:

"wszystkie paczki Inpost nadane 22.12 po godzinie granicznej i 23.12 bez usługi paczki w weekend będą doręczane 29.12."

paczka powinna była zostać dzisiaj doręczona, tak?

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Myerinio

W usłudze Allegro Paczkomaty Inpost nie ma gwarantowanego terminu doręczenia. Te przesyłki mają wyłącznie termin przewidywany. 

oznacz moderatorów

Myerinio
#2 Obserwator

@pecela

W usłudze Allegro Paczkomaty Inpost nie ma gwarantowanego terminu doręczenia. Te przesyłki mają wyłącznie termin przewidywany. 

Czyli te zielone dopiski pod ofertami w stylu "Gwarancja dostawy przed świętami" tak naprawdę nic nie znaczyły? Czy to nie dotyczyło dostawy przez Inpost?

oznacz moderatorów

_HolaOla_

@Myerinio nie mogłeś widzieć ikony "dostawa przed świętami" dla dostawy do paczkomatów Inpost składając zamówienie 23.12, ponieważ  24.12 kurierzy tej firmy nie pracowali. Zgodnie z tym co napisałam wyżej, złożyłeś zamówienie 23.12, więc dostawa Twojej paczki będzie realizowana 29.12. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Myerinio
#2 Obserwator

@_HolaOla_ Tak, ja wiem, to było pytanie ogólne odnośnie gwarancji terminu dostawy (i nadal to pytanie podtrzymuję, dobrze by było wiedzieć na przyszłość).

Secundo, to rozumiem że też nie można powiedzieć z pełnym przekonaniem że dostawa paczki będzie zrealizowana tego 29.12

oznacz moderatorów

pecela
#20 Guru ⭐⭐

@Myerinio

W tych komunikatach nie było słowa "gwarancja". Terminy dostawy widoczne w ofertach, są wyłącznie terminami przewidywanymi, obliczanymi przez algorytm Allegro. 

oznacz moderatorów