Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzien dobry,
W glowie pojawil mi sie pomysl wynagradzania uzytkowników za oceny - np.
- 1 Moneta za recenzję - tutaj musiało by być coś więcej niż "Super", sytem powinien wymagac dluzszego opisu i podania zalety wady aby otrzymac monetę, przey krotszych opiniach bedzie po staremu bez benefitu.
- 2 Monety gdy dodatkowo jest zdjecie/a.
EDIT: Tutaj możnaby było nawet uzależnić wydanie monety od ilości polubień danej recenzji - np. minimum 5 aby otrzymać monetę. Możliwości są dziesiątki tak aby Allegro nie było zbyt stratne, a użytkownicy trochę bardziej zmobilizowani 🙂
Co nam to da? Allegro bedzie najlepszym źródłem do sprawdzania ocen produktów w internecie - zachęci to użytkowników do wystawiania recenzji, a to wpłynie na jakość ich zakupów - win win.
Pozdrawiam.
A kto miałby za to zapłacić? Sprzedawca pewnie.
Czy za negatywa też będzie zapłata?
I czy na pewno chcemy kupionych dobrych opinii. Skoro za ocenę bardzo dobrą będzie zapłata, to kto będzie chciał wystawić średnią.
@Client:35386082 finalnie , to i tak za wszystko płacą sprzedawcy😉, a taki system nagradzania za każdą ocenę, może by zmotywował kupujących, a średniej już teraz nie ma, jest jak w starożytnym Rzymie
Chodzi o opinię (jakąkolwiek spełniającą kwalifikacje do otrzymania monety), a nie pozytywną opinię.
Chodzi o zwiększenie aktywności użytkowników w tym obszarze co wpłynie na lepszą jakość zakupów pozostałych. Kto za to zapłaci nie wiem, to już na pewno ogarną ludzie z Allegro. Nie musi być moneta za opinię może być za 10 opinii, to byl tylko przykład.
@mcsis Rozrzutny jesteś.... moneta za ryzyko procesu sądowego to naprawdę hojne wynagrodzenie.
O jakim procesie piszesz? Moneta Allegro to nie oficjalny środek płatniczy. Poza tym opinie są wystawiane i nikt nikogo za nie nie pozywa.
@mcsis nie planujemy wprowadzić takiego "wynagradzania" natomiast dziękuję za podzielenie się swoim pomysłem.
Brzmi niby spoko, ale ludzie mogliby zacząć wystawiać opinie tylko dla nagrody... Trochę szkoda by było, jakby przez to przestało się ufać recenzjom.