Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Gdy przeglądam kategorię części samochodowych typu klocki hamulcowe, czy filtr "oryginalne" VW, czy BMW to całe Allegro stoi podróbkami. Czy jeśli sprzedawca jest z Chin to jest to legalne? Widzę, że zarówno sprzedawcy z Chin sprzedają przez Allegro ewidentne podróbki, jak i spółki obcokrajowców zarejestrowane w Polsce. Najgorsze jest to, że mnóstwo ludzi kupuje te podróbki za 50% wartości, więc pewnie Allegro to nie przeszkadza, jeśli płacą prowizję. Ale to przecież przestępstwo
@BimmerKing nie zgadzamy się na wystawianie nieoryginalnych produktów na Allegro, jeśli jakaś oferta budzi Twoje wątpliwości, zgłoś ją proszę za pomocą przycisku "zgłoś naruszenie zasad".
Robię to od tygodni i nie przynosi to żadnego rezultatu, nawet nie otrzymuję żadnych odpowiedzi, więc przyjmuję, że Allegro zgadza się na sprzedaż podróbek, dodatkowo dzięki narzędziu pokazywanai najtańszej oferty promuje sprzedaż nielegalnych towarów
Tak, z mojej branży (kosmetyki) sporo podróbek jest wysyłana z magazynu allegro fulfilment. Nawet kiedyś je zamówiłam by się upewnić, że to podróbki i nielegalnie wprowadzone na rynek w UE kosmetyki, zgłaszałam je do allegro (odpisali, że nie ma problemu), wystawiłam opinie sprzedawcy, ale co z tego skoro on zamknął konto i zapewne sprzedaje z innego...
Teoretycznie GPSR powinien to wyeliminować bo na towarze powinna (nawet bez tego) być informacja o podmiocie odpowiedzialnym itp ale ciągle widzę dużo jednoznacznych podrób.